Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovno na vrhu

Kloppov Liverpool srušio klupski rekord i postigao nešto što nije viđeno 59 godina

U 4. kolu Premierlige Liverpool je u subotu u gostima kod Burnleyja slavio s 3-0, te je zadržao stopostotan učinak i vratio se na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Roberto Firmino i Sadio Mane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liverpool je na gostovanju kod Burnleyja upisao 13 prvenstvenu pobjedu zaredom, što je novi klupski rekord, dok je postao tek druga engleska momčad koja je pobijedila 13 utakmica u nizu da je zabila više od jednog pogotka (nakon Tottenhama 1960.). 

Gosti su poveli u 33. minuti. Trent Alexander-Arnold ubacio je u kazneni prostor, lopta je okrznula napadača Burnleyja Chris Wooda i završila u mreži. Preostala dva pogotka Liverpool je postigao iz kontranapada, a strijelci su bili Sadio Mané (37) i Roberto Firmino (80).

Chelsea ponovno nije imao sreće. U susretu protiv Sheffield Uniteda vodio je 2-0 golovima Tammyja Abrahama (19, 43). Na startu drugog poluvremena smanjio je Callum Robinson (46), a u samoj završnici susreta, u 89. minuti, stoper Chelseaja Kurt Zouma postiže autogol za konačnih 2-2. Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi i igrao je za Chelsea do 83. minute, pruživši solidnu partiju.

Slaven Bilić (foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL) Pobjede Bilićeva West Broma i Šunjićeva Birmingham Cityja divider

Iako je poveo 1-0 i posljednjih 20 minuta imao je igrača više, Manchester United nije uspio doći do pobjede na gostovanju kod Southamptona, završilo je 1-1. Crveni vragovi poveli su u 10. minuti, a strijelac je bio velški reprezentativac Daniel James, kojemu je to treći prvenstveni pogodak. Southampton je izjednačio golom Jannika Vestergaarda (58), a u 73. minuti ostao je s igračem manje jer je veznjak Kevin Danso dobio crveni karton. Unatoč tome, domaćini su uspjeli sačuvati remi.

Manchester City je uvjerljivo svladao Brighton s 4-0, a pogotke za City postigli su De Bruyne (2), Agüero (42, 55) i Bernardo Silva (79).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider