Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško izborena tri boda

Šime Vrsaljko asistirao za pobjednički pogodak Intera, osam golova u Sassuolu

Nogometaši Intera upisali su pobjedu na gostovanju kod Empolija zahvaljujući asistenciji Šime Vrsaljka, odnosno pogotku Balde Keite.

Šime Vrsaljko i igrači Intera slave pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šime Vrsaljko upisao je asistenciju za jedini pogodak Intera kojim je slavio kod Empolija u sklopu 19. kola Serie A. Vrsaljko je u 72. minuti utakmice ubacio loptu s desne strane, koju je s 12-ak metara u donji desni kut vratara zavukao Balde Keita. 

Druga asistencija sezone za Šimu

Inter se pobjedom približio drugoplasiranom Napoliju na dva boda, no momčad iz Napulja tek treba odigrati svoju utakmicu 19. kola. Za Vrsaljka je to druga asistencija u 10. ovosezonskom nastupu za Inter.

Do pobjede je došla i Roma, koja je tek u drugom dijelu s dva gola slavila kod Parme. Golove su zabili Cristante i Under.

Lazio i Torino su odigrali 1:1, a Milan Badelj je ostao na klupi rimskog sastava.

Osam golova u Sassuolu

Daleko najviše golova bilo je u Sassuolu gdje je domaćin izgubio od Atalante s čak 2:6. Tri gola postigao je Slovenac Josip Iličić, a za Atalantu je cijelu utakmicu odigaro Mario Pašalić.

Udinese je u Udinama slavio protiv Cagliarija s 2:0. Andrija Balić je ušao u igru u 79. minuti kod domaćina, Filip Bradarić odigrao je cijelu utakmicu za goste, Darijo Srna je izašao u 76. minuti, a Marko Pajač ušao u 62. minuti.

Genoa i Fiorentina su odigrali 0:0, a Marko Pjaca je za goste ušao u igru u 83. minuti.

Talijanski nogometni prvak Juventus u prvom je susretu 19. kola Serie A na svom stadionu svladao Sampdoriju sa 2:1 (1:1) i tako povećao svoju prednost na vrhu ljestvice sa 12 bodova pred drugim Napolijem.

Juve maršira prema novom naslovu

Juventus je poveo preko Cristiana Ronalda u 2. minuti, na 1:1 poravnao je Quagliarella u 33. iz 11-erca, da bi pobjedu domaćima osigurao Ronaldo svojim drugim golom na utakmici u 65. minuti također iz 11-erca.

U sudačkoj nadoknadi je Saponara pogodio mrežu Juventusa za 2:2, ali je nakon dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako se ranije tijekom akcije nalazio u zaleđu, pa pogodak nije priznat.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 69. minute.

Vodeći Juventus sada ima 53 boda, drugi je Napoli sa 41, a treći Inter sa 39 bodova.

Pet godina od nesreće Michaela Schumachera: Dvije verzije o stanju velikog šampiona Schumacherov šampionski Ferrari (Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider