Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napolitanci se provukli

Napoli slavio kod sjajne Jurićeve Verone, hat-trick Andreasa Corneliusa

Napoli je nakon osvajanja talijanskog kupa nastavio s pobjedama i u domaćem prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Parme ostvarili su uvjerljivu pobjedu 4:1 na gostovanju kod Genoe uz tri pogotka Danca Andreasa Corneliusa, dok je Torino kao domaćin svladao Udinese s minimalnih 1:0.

Raspoloženi i snalažljivi napadač Parme Andreas Cornelius prvi je od svoja tri pogotka postigao u 18. minuti. Na 2:0 povisio je u 33. minuti, a hat-trick je kompletirao u 53. minuti. U 29. minuti Criscito nije uspio realizirati kazneni udarac za Genou, a u 59. minuti Falque je bio uspješan s bijele točke i donio malo nade u preokret. No, u 87. minuti je Šveđanin Dejan Kulesevski pogodio za konačnih 4:1.

U Torinu je pobjednički pogodak pao već u 16. minuti, kad je Belotti pobjegao svom čuvaru na lijevoj strani i sa pet metara iskosa svladao gostujućeg vratara Mussa.

gol expired Rakitić donio veliku pobjedu Barceloni i poslao snažnu poruku upravi: Ušao s klupe i zabio nakon kombinacije s Messijem divider

Parma je s 39 bodova dospjela na sedmo mjesto. Torino je s 31 bodom zamijenio Udinese na 14. mjestu, a Genoa je s 25 bodova na rubu ispadanja iz Serie A. Vodeći Juventus ima 66 bodova, četiri više i utakmicu više od drugoplasiranog Lazija.

Nogometaši Napolija slavili su na gostovanju u Veroni s 2:0, a domaća momčad, koju vodi Ivan Jurić, može žaliti za brojnim propuštenim prilikama.

Poljski napadač Arkadiusz Milik postigao je vodeći pogodak za Napoli u 38. minuti. Domaćoj momčadi koju vodi Ivan Jurić u 61. minuti poništen je Faraonijev pogodak jer je asistent Zaccagni prije ubačaja u driblingu loptu zahvatio rukom. Pobjedu Napolitanaca potvrdio je Meksikanac Hirving Lozano u 90. minuti.

gol expired Nakon Novaka Đokovića i Nikola Jokić pozitivan na koronavirus: Nedavno se družili zajedno divider

U dvoboju SPAL-a i Cagliarija gosti su došli do svoje prve pobjede nakon 12 utakmica bez trijumfa. Pobjednički pogodak postignut je u trećoj minuti sučeva dodatka na isteku utakmice, a u važnim ulogama bili su hrvatski nogometaši.

Marko Rog je s tridesetak metara uputio snažan i precizan udarac koji je vratar SPAL-a Karlo Letica uspio krajnjim naporom zaustaviti. No na odbijenu loptu prvi je dotrčao Joao Pedro, ubacio pred vrata, gdje je neometani Giovanni Simeone glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Oba hrvatska nogometaša bila su u početnim postavama svojih momčadi.

U srijedu su na rasporedu preostale tri utakmice 27. kola, a sastaju se: Inter - Sassuolo (19.30 sati), Atalanta - Lazio i Roma - Sampdoria (21.45).

gol expired Tottenham slavio uz pogodak Harryja Kanea, Leicester jedva izvukao bod kod kuće divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider