Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi gol sezone

Rakitić donio veliku pobjedu Barceloni i poslao snažnu poruku upravi: Ušao s klupe i zabio nakon kombinacije s Messijem

Ivan Rakitić svojim je prvim pogotkom u ove sezone donio velika tri boda Barceloni u borbi s Real Madridom za naslov prvaka Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić ušao je u igru u 64. minuti utakmice protiv Athletic Bilbaa, a samo sedam minuta kasnije zabio je pogodak kojim je Barcelona probila bunker gostiju. Bio je to prvi pogodak hrvatskog reprezentativca za Barcelonu u svim natjecanjima ove sezone. 

Rakitić je na rubu kaznenog prostora doletio poput metka ispred igrača Athletica i dodao loptu prema Messiju, koji mu je iz okreta proslijedio loptu prema petercu. Rakitić je u punom naletu stigao do lopte i mirno preko golmana poentirao za 1:0. 

gol expired Nakon Novaka Đokovića i Nikola Jokić pozitivan na koronavirus: Nedavno se družili zajedno divider

Bila je to 250. asistencija Argentinca u svim natjecanjima u dresu Barcelone, dok je Rakitić zabio 35. pogodak u karijeri u dresu katalonskog velikana. 

Ovo je najbolja poruka upravi Barcelone koja trguje s hrvatskim reprezentativcem cijelu sezonu, iako on ne želi otići i u svakoj utakmici i na svakom treningu daje svoj maksimum. Ukoliko Barcelona dođe do naslova, Rakitićev gol bi imati veliku težinu. 

Barcelona je nakon ove pobjede ponovno vodeća momčad Primere s tri boda više od Real Madrida, ali i utakmicom više. Kraljevi u srijedu na svom stadionu dočekuju 18. momčad prvenstva - Mallorcu. 

gol expired Ponovno se oglasio Novak Đoković: "Ne mogu izraziti koliko mi je žao. Prerano smo krenuli..." divider

Nogometaši madridskog Atletica ostvarili su 15. prvenstvenu pobjedu u španjolskoj Primeri, nakon što su na gostovanju kod Levantea slavili s minimalnih 1:0 (1:0), dok su Valladolid i Getafe odigrali 1:1 (1:1).

Atletico je do pobjede došao zahvaljujući autogolu Brune Gonzaleza, koji je nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu u 15. minuti. Prilika je bilo na jednoj i na drugoj strani za pogotke, ali su mreže ostale mirovati do kraja dvoboja.

U Valladolidu je Getafe došao do vodstva u 41. minuti, a strijelac je bio Jaime Mata. U sučevom dodatku prvog poluvremena domaći su izjednačili iz kaznenog udarca, a precizan je bio Turčin Enes Unal.

gol expired Talijani prenose da je Mario Mandžukić na pragu povratka u Serie A: Hrvatski tandem u Milanu? divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider