Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li moglo očiglednije?

Real u problemima: Ramos priznao da je namjerno zaradio karton, prijeti mu dodatna suspenzija?

Sergio Ramos zaradio je namjerni žuti karton kako bi propustio jednu utakmicu Lige prvaka, no na kraju bi mogao propustiti dvije.

Sergio Ramos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni prvak Europe Real Madrid napravio je veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka, nakon što je u prvoj utakmici osmine finala slavio kod Ajaxa s 2:1. Uzvrat je za tri tjedna u Madridu, a u njemu će Kraljevski klub sigurno biti bez kapetana Sergija Ramosa.

Španjolski stoper je u 90. minuti utakmice zaradio žuti karton i to namjerni, kao što je kasnije priznao. Napravio je to tako da zaradi suspenziju za uzvratni susret protiv Ajaxa, ali da zato "čist" uđe u potencijalno četvrtfinale (ako Real prođe Ajax). No iskrenost, odnosno priznanje svog postupka bi ga mogli koštati dodatne utakmice.

Kada je Marco Asensio u 87. minuti zabio pogodak za vodstvo Reala 2:1, Ramos se okrenuo prema svojoj klupi i upitao:

"Karton, da li ga dobijem?"

Napravio je to u nekoliko navrata, dok nije dobio "zeleno svjetlo" da ga iznudi. Dvije minute kasnije Ramos je zbog prekršaja zaradio žuti karton i suspenziju na jednu utakmicu.

"Da, istina je da sam to napravio s obzirom na rezultat. Ponekad je na meni da odlučim hoću li to napraviti i odlučio sam tako. Bodrit ću svoje momke s tribina", rekao je Ramos nakon susreta.

Mogao bi to raditi i u potencijalnoj prvoj utakmici četvrtfinala, jer UEFA mu može dodjeliti dodatnu utakmicu suspenzije, baš kao što je to napravila u slučaju Portovog Jesusa Corone, koji je ove sezone napravio istu stvar.

Kasnije je stigla vijest da je UEFA pokrenula Disciplinski postupak u kojem istražuje slučaj Sergio Ramos...

S obzirom na Ramosovo priznanje i činjenicu da Disciplinska komisija UEFA-e nije imala milosti prema takvoj situaciji već ove sezone, Španjolac bi trebao propustiti dvije utakmice nokaut faze Lige prvaka

Dvostruko ili trostruko više Dinamovih navijača nego što ima ulaznica, a čekaju ih rigorozne kontrole Navijači Dinama u Plzenu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider