Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puni optimizma

Dvostruko ili trostruko više Dinamovih navijača nego što ima ulaznica, a čekaju ih rigorozne kontrole

Od 21:00 Dinamo igra protiv Viktorije Plzen prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige...

Galerija Navijači Dinama u Plzenu

Reporter Nove TV Milan Stjelja javio se s glavnog gradskog trga u Plzenu gdje večeras Dinamo igra protiv Viktorije prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige.

''Službeno bi na stadionu Viktorije trebalo biti 627 navijača Dinama, koliko je omogućeno ulaznica za gostujuće navijače. To je pet posto kapaciteta stadiona i onaj minimum koji je Viktoria kao domaćin utakmice morala ustupiti Dinamu'', prepričao je Stjelja pa nastavio:

''No situacija u centru grada pokazuje da je ovdje stiglo dvostruko ili trostruko više Dinamovih navijača pa će biti jako puno njih koji neće moći ući na utakmicu. Razgovarali smo s nekima od njih, a neki su otvoreno poručili kako pokušavaju nabaviti ulaznicu, ali i svi oni koji uspiju to ostvariti, morat će proći i rigorozne kontrole prilikom ulaska na stadionu.''

Naravno, Dinamovi navijači već su okupirali lokalne pivnice.

"Dinamovi navijači uživaju u češkoj prijestolnici piva, okupirali su lokalne pivnice. Kažu da očekuju pobjedu Dinama, dok bi se oni realniji zadovoljili remijem 1:1 zbog tog pogotka u gostima. Mnogi mladi roditelji koji šeću centrom Plzena malo sa zebnjom gledaju prema navijačima Dinama, ali zasad nikakvih problema nema", rekao je Stjelja, dodavši:

"Prema informacijama kojima raspolažem, 427 smještaja je izdano za hrvatske građane, a budući da nitko od navijača ne ide sam, očekuje se možda i više od 1.500 navijača jer dolaze informacije kako je velik broj navijača iznajmio sobe i u Pragu i u obližnjem Brnu, što znači da će biti nekoliko stotina navijača koji nemaju ulaznicu. Pričali smo s nekima i kažu da nam da preko čeških državljana pokušavaju pronaći način da se dokopaju mjesta na stadionu."

A evo što kažu navijači...

"Očekivanja su jako velika jer Dinamo ove sezone igra odličan nogomet u Europi. Nadamo se da ćemo razvaliti ovaj Plzen."

Inače idete na gostovanja?

"Pretežno, kad možemo."

Neću vas pitati za ulaznice, znamo kakva je situacija, 627 karata na raspolaganju.

"Nadamo se da ćemo naći nekog Čeha ovdje pa će nam uzeti na svoje ime jedno četiri-pet karata pa ćemo ući i pogledati naš Dinamo, sa svim srcem."

Mislite da se to smije?

"Ma smije se, što se ne bi smjelo? Ako se može na Maksimiru, može i ovdje."

Jeste li naučili koju riječ češkog?

"Nismo, ako zagorski znaš, znaš i češki."

Susreli smo i jednog oca i sina.

"Kad sam Valentinovo stavio u drugi plan, a Dinamo u prvi plan i doveo sina sa sobom, to mi je neopisivo nešto. Osobno se nikad ne bih zadovoljio s remijem jer sam uvijek optimista. Mislim da Dinamo sad ima takvu ekipu, spoj navijača i igrača, bez nekih utjecaja sa strane."

Ulaznice?

"Nabavili smo ih na vrijeme, a mi kao Hrvati i navijači Dinama ćemo se uvijek snaći za ulaznice i bit će nas puno više nego što se očekuje."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider