Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamično i uzbudljivo

Mlađahni Ajax namučio iskusni Real, Madriđani ipak slavili u Amsterdamu

Real je pobijedio Ajax 2:1 u Amsterdamu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka…

Karim Benzema postiže pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni europski prvak Real Madrid u prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Amsterdamu je pobijedio Ajax sa 2-1, dok je u drugom susretu večeri Tottenham u Londonu deklasirao Borussiju Dortmund sa 3-0.

Tottenham razbio Borussiju i stigao na korak od četvrtfinala Lige prvaka

Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Karim Benzema (60) i Marco Asensio (88), dok je pogodak za Ajax zabio Hakim Ziyech (75).

Bila je to osma uzastopna pobjeda 'Kraljevskog kluba' protiv 'Kopljanika', premda se vrlo lako moglo dogoditi i drugačije. Ajax je dominirao, stvarao prilike, čak i postigao prvi pogodak na utakmici koji je bio poništen nakon provjere VAR-om. No, kada je pritisak popustio, Real je proigrao i kaznio sve propuste nizozemskog sastava.

Domaćin je krenuo hrabro i napadački i prvu priliku imao je već u devetoj minuti, no Mazraoui je pucao pored gola. U 26. minuti je Tadić pogodio vratnicu, a u 36. minuti je Ziyech nakon fantastične akcije u kojoj su sudjelovala petorica igrača izašao sam ispred Courtoisa, no belgijski vratar je sjajno obranio.

Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samo minutu kasnije Ajax je poveo golom Tagliafica koji je nadskočio Ramosa, no slovenski sudac Skomina je nakon provjere VAR-om poništio pogodak. I to zbog Tadićevog zaleđa.

Real je u prvom dijelu bio nevidljiv. Europski prvak je samo jednom ozbiljnije zaprijetio, u 14. minuti je pucao Vinicius Junior, a Onana odlično obranio.

U drugom dijelu pritisak Ajaxa je popustio i gosti su stigli do daha. Prvu priliku u nastavku susreta imao je Real. U 51. minuti je opasno zaprijetio Benzema, ali je domaći vratar bio siguran. Uzvratio je Neres u 53. minuti, ali je pucao ravno u Belgijanca. Kako to već biva, europski prvak je kaznio promašaje domaćina u 60. minuti golom Karima Benzeme, no pola posla je napravio Vinicius Junior.

Domaćin se nije predavao i u 75. minuti je izjednačio golom Ziyecha. Tagliafico je ukrao loptu Vazquezu, gurnuo je na krilo do Neresa koji je povratnom loptom u sredini uposlio Zyecha, a ovaj lijepo zabio. U 88. minuti gosti su stigli do nove prednosti, a gol je nakon brze kontre zabio Asensio nakon sjajne asistencije Carvajala. U posljednjim trenucima susreta Ajax je imao zicer za izjednačenje, ali je Dolberg loše pucao.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

AJAX - REAL MADRID 1-2

AMSTERDAM. Stadion Johan Cruyff - 54.000 gledatelja; Sudac: Damir Skomina (Slovenija);

Strijelci: 0-1 Benzema (60), 1-1 Ziyech (75), 1-2 Asensio (87)

Žuti kartoni: Ziyech / Reguilon, Vazquez, Ramos

Crveni kartoni: -

AJAX: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - De Jong, Schone (od 73. Dolberg), Van de Beek - Ziyech, Tadić, Neres

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale (od 61. Vazquez), Benzema (od 73. Asensio), Vinicius Junior (od 81. Diaz)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider