Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"navalio je na suca u tunelu"

Repovi nakon El Clasica: Messi sa žutim kartonom sucu poručio da je go***?

I ponovno nakon dan nakon velikog nogometnog praznika moramo najviše spominjati suce...

Galerija Messi i sudac Hernandez (Foto: AFP) Leo Messi i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +3 Sergi Roberto (Foto: AFP)

Nekada smo nakon najvećih utakmica današnjice, poput sinoćnje između Barcelone i Reala (2:2), jutro kasnije pričali o utakmici i sjajnim potezima koji su ih obilježili, a danas sve više pričamo o sucima i njihovim pogreškama. Tako je i jutro nakon El Clasica, posljednjeg u karijeri Andresa Inieste.

U samoj završnici prvog poluvremena glavni sudac susreta Alejandro Hernandez razmahao se kartonima. Najprije je pokazao dva žuta igračima Barcelone, a potom i Garethu Baleu za oštar, ali i namjeran prekršaj na Umtitiju. Samo minutu kasnije pokazao je izravni crveni Sergiju Robertu zbog udaranja Marcela u glavu.

Messi izvrijeđao suca sa žutim kartonom?

Po mnogima je sudac u toj situaciji pokazao dvostruke kriterije i praktički uništio drugo poluvrijeme koje je bilo prilično flah. Vidjeli jesmo dva pogotka, ali to bi vjerojatno bilo puno, puno bolje da je Barcelona imala isti broj igrača kao i Real.

ŽUTI KARTONI I CRVENI U ZAVRŠNICI 1. POLUVREMENA

Iako je cijelo drugo poluvrijeme Real imao igrača više, kapetan Sergio Ramos smatra da su trebali imati i dva igrača više, nakon što je Lionel Messi iznapadao suca zbog crvenog kartona Robertu. Naime, Argentinac je u tom trenutku već imao žuti karton, a onda je navodno sucu rekao ovo:

"Ti si govno. Ti si govno. Dobar je osjećaj kad im pomažeš."

Priču je potvrdio i Sergio Ramos, koji je nakon utakmice izjavio:

"Messija nije bilo briga što ima žuti karton. Navalio je na suca u tunelu i izvršio pritisak. Ne znam ima li tamo kamera, ali to se jasno moglo vidjeti. To nije bio nogomet u nastavku", rekao je Ramos pa čestitao Barceloni na naslov prvaka.

"Oni nisu osvojili Primeru zahvaljujući pomoći sudaca, kao što ni mi nismo u finalu Lige prvaka zahvaljujući njihovoj pomoći. Čestitam im. Bili su bolje izbalansirani u ligi od nas i to su iskoristili na najbolji mogući način."

Devet kartona, visoke tenzije i sjajni golovi

Podsjetimo i da su utakmicu obilježili sjajni golovi, ali i spomenute visoke tenzije, mnogo kartona (8 žutih i 1 crveni) i sudačke pogreške.

Na prvi gol nije trebalo dugo čekati. Nakon lijepe akcije Barcelone mrežu je u 10. minuti zatresao Luis Suárez. No Real je brzo došao do poravnanja nakon pogotka Cristiana Ronalda u 15. minuti.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena nastali su problemi za Barcelonu, jer je desni branič Sergi Roberto isključen zbog toga što je laktom udario Marcela. U poluvremenu trener Reala ostavio je na klupi Ronalda, koji se žalio na ozljedu, a zamijenio ga je Marco Asensio.

Barcelona u nastavku, unatoč igraču manje, ponovno dolazi u vodstvo, a strijelac je Lionel Messi u 52. minuti. Igrači Reala prosvjedovali su kod suca tvrdeći da je golu prethodio prekršaj na Varaneu, ali bez uspjeha.

U 70. minuti Lionel Messi nije iskoristio stopostotnu priliku, a kazna je stigla već u 73. minuti, kada je Gareth Bale donio izjednačenje Realu na 2:2, što je bio i konačan rezultat.

U dresu Reala Luka Modrić odigrao je cijeli susret, pruživši solidnu partiju, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 84. minuti. Ivan Rakitić za Barcu je igrao svih 90 minuta.

BARCELONA - REAL MADRID 2:2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider