Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne ere

Kapetan odlazi nakon 15 godina: Od Barcelone se oprostio emotivnom porukom

Sergio Busquets je čak 15 godina nastupao za prvu momčad Barcelone.

Sergio Busquets (Foto: Afp)

Sergio Busquets, kapetan Barcelone, najavio je odlazak iz katalonskog kluba na kraju sezone. Oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio da mu je ovo posljednja sezona na Camp Nou.

"Želim zahvaliti svim ljudima koji su omogućili da ovo proživim od prvog do zadnjeg dana. Hvala vam, također želim zahvaliti članovima i navijačima iz cijelog svijeta, koji su mi pružali podršku i ljubav svo ovo vrijeme.

Thomas Müller protiv Dortmunda Müller na udaru navijača Bayerna: Odabirom mogućeg novog kluba šokirao je sve divider

I naravno mojoj obitelji koja je uvijek bila na mojoj strani u dobrim i ne tako dobrim vremenima. Hvala vam puno i vidimo se uskoro na posljednjim utakmicama", poručio je Busquets u oproštajnoj poruci na Instagramu.

Busquets slovi za jednog od najboljih veznih igrača u svijetu nogometu, karijeru je započeo u mlađim kategorijama Barcelone, a debitirao je davne 2008. godine pod vodstvom Pepa Guardiole.

Antonio Rudiger i Erling Haaland VIDEO Pogledajte čime se Realova zvijezda poslužila da zaustavi Haalanda: "On je lud" divider

Od tada ima važnu ulogu u sastavu katalonske momčadi, a svojom sposobnošću posjeda lopte omogućio je Barceloni da dominira u igri i stvara brojne šanse za pogodak.

Osvojio je brojne individualne nagrade i priznanja, a bio je izabran za momčad godine u La Ligi i Ligi prvaka. Također, bio je nominiran za najboljeg nogometaša godine u izboru FIFA-e.

 


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider