Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri vladara svlačionice

Ronald Koeman odabrao tko će naslijediti Messijevu kapetansku traku i zamjenike novog kapetana

Katalonski gigant odabrao je novog kapetana i njegove zamjenike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni Barcelonin kapetan Lionel Messi napušta grad ovo ljeto pa je katalonskom gigantu potreban novi kapetan. Ronald Koeman nije morao izvoditi kerefeke u potrazi za novim vođom svlačionice jer u njoj već godinama stanuje izvrstan kandidat.

Španjolski reprezentativac Sergio Busquets već je godinama jedna od istaknutijih figura u svlačionici ponosa Katalonije i samo je prirodno da 33-godišnji veznjak bude nasljednik jednog od najvećih koji je ikad igrao nogomet.

gol expired Pique otkrio kakvo je stanje u Barceloni poslije odlaska Messija: "Nije baš najbolje..." divider

Nizozemski strateg odmah je promovirao i njegove zamjenike pa je Gerard Pique postao dokapetan, a njegovi zamjenici su Sergi Roberto i Jordi Alba.

Busquets i Pique bili su Messijevi zamjenici i ranije, a Roberto i Alba su nova imena u kombinacijama. Sva četvorica su izdanci Barcine La Masije, jako dobro poznaju klupsku pozadinu i trenutačnu situaciju.

gol expired Novi problemi u Barceloni samo dan nakon što je otišao Lionel Messi, neće ga biti skoro tri mjeseca divider

Inače, novi kapetan već je imao svoju premijeru s vrpcom oko ruke, u nedjelju u finalu kupa Johan Gamper protiv Juventusa u pobjedi 3:0.

"Potrebniji ste nam nego ikad prije, potrebna nam je vaša potrška, siguran sam da ćete ju nam je pružiti", poručio je Busquets navijačima uoči te utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider