Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve bliži Europi

Jakirović nakon Gorice: ''Prenijeli smo pobjednički mentalitet iz Zrinjskog na momčad''

Rijeka je slavila 2:0 na domaćem terenu protiv Gorice u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a.

Sergej Jakirović (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Rijeka je slavila 2:0 na domaćem terenu protiv Gorice u 21. kolu SuperSport HNL-a. Tako je Sergej Jakirović gurnuo svoj bivši klub u još dublju krizu, ali Rijeku izveo na pravi put.

Riyad Mahrez Manchester City lagano se obračunao s Aston Villom: Iskoristili Arsenalov kiks i primakli se na -3 divider

Rijeka je u nastavku sezone uzela 10 od maksimalnih 12 bodova te s pravom se može nadati hvatanju četvrtog mjesta koje vodi u Europu. Mladoj momčadi Jakirović je donio živost i disciplinu koja se očituje sve boljim igrama na terenu.

Trener Rijeke Sergej Jakirović prokomentirao je današnji susret protiv Gorice.

''Ja bih čestitao i jednima i drugima na utakmici koja je ponudila sve, od golova, kaznenih udaraca, nemogućih promašaja i svega ostalog. Kad smo poveli, Gorica je zagospodarila terenom, ali smo se obranili. Mislim da smo ranije trebali odlučiti pitanje pobjednika, imali smo sjajne prilike, ali svakako smo zasluženo slavili. Imala je Gorica svoje šanse, ali mislim da smo bili bolji, minimalno za jedan pogodak'', rekao je 46-godišnji stručnjak na klupi Rijeke.

Zadar - Crvena zvezda Navijači Zadra poslali poruku Borjanu, srpski mediji grme "Bijedna gesta, ovo nije trebalo Hrvatima" divider

Došli ste na početku priprema u Rijeku, rekonstruirali ste igrački kadar i uspjeh je tu, što smatrate ključnim za dobre rezultate u nastavku sezone?

''Naporan i intenzivan rad, dobro odrađene pripreme, a sve što smo planirali smo realizirali. Mi koji smo došli iz Zrinjskog smo uglavnom pobjeđivali, taj mentalitet smo prenijeli i na druge. Imamo još posla, iako se vidi da imamo glavu i rep'', tvrdi Jakirović.


Gorica je sve dalje od Šibenika, sedam utakmica nisu postigli pogodak, ali trener Sopić se nada čudu.

Mirko Čolak VIDEO Hrvatska kolonija u Rangersu nastavlja tresti mreže: Čolak strijelac, Barišić asistent divider


''Nije mi drago da je tako, ja dosta ljudi znam, kad sam otišao iz kluba sam ostao sam u dobrim odnosima s mnogim ljudima, i dalje sam na vezi s nekima. Što želim? Gorici želim da igraju kao danas, s ovakvim pristupom mislim da mogu osvajati bodove u nastavku sezone'', zaključio je Profa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider