Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pršte kritike

Navijači Zadra poslali poruku Borjanu, srpski mediji grme "Bijedna gesta, ovo nije trebalo Hrvatima"

Zadar je poražen od Crvene zvezde u sklopu ABA lige.

Galerija Zadar - Crvena zvezda Zadar - Crvena zvezda Zadar - Crvena zvezda Zadar - Crvena zvezda

U susretu 19. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je u dvorana Krešimir Ćosić izgubio od Crvene zvezde sa 76:95.

Bio je to Zadrov deseti poraz uz devet pobjeda, dok je beogradski sastav ostvario 17. pobjedu ove sezone, pri čemu 13. u nizu uz samo jedan poraz.

Upravo je Zadar bio taj koji je ove sezone jedini porazio Crvenu zvezdu. U studenom prošle godine Zadrani su u Beogradu slavili sa 98-96. Ovoga puta Zvezda je uvjerljivo uzvratila.

Nakon početnog egala, gosti su do konca prve četvrtine poveli sa četiri razlike (22-18), a na poluvremenu su imali +16 (47-31). Na koncu su slavili sa 95:76.

Srpski mediji poludjeli zbog transparenta na tribinama

Goste je do pobjede predvodio Nemanja Nedović sa 29 koševa što je njegov najbolji učinak u ABA ligi. Pratio ga je Luka Mitrović sa 13 koševa, dok je Ognjen Dobrić dodao 12 koševa.

Kod Zadra najefikasniji je bio Luka Božić sa 25 koševa, osam skokova i tri asistencije, a Dario Drežnjak je dodao 21 koš i četiri skoka.

U srpskim medijima priča se o ovoj utakmici, ali ne zbog sjajnih košarkaških poteza, već zbog transparenta koji je osvanuo na tribinama dvorane Krešimira Ćosića.

Nekolicina domaćih navijača je razvila transparent "Milane, vrati traktor". Tvrde kako je ova poruka upućena vrataru Zvezde i kanadskom reprezentativcu, Milanu Borjanu:

"Bijedna gesta navijača Zadra, ovo nije trebalo Hrvatima", piše srpski Kurir.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider