Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO JE BILO BRUTALNO

Legenda BiH nogometa dodatno pokopala reprezentativce nakon blamaže

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez šanse za izravni plasman na Europsko prvenstvo.

Sergej Barbarez (Foto: Afp)

Nema mira u nogometu Bosne i Hercegovine, za koji se očekivalo da će doći nakon uspješne epizode u Ligi nacija. Umjesto toga, kvalifikacije za Europsko prvenstvo donijele su katastrofu.

Iako poraz na gostovanju kod Islanda na papiru nije katastrofa, pogledamo li kako trenutno Island stoji, uz činjenicu da je BiH kod kuće poražena rezultatom 2:4 od Luksemburga te da je jedva pobijedila Lihtenštajn 2:1, jučerašnji poraz samo je dodatna sol na bolnu ranu.

Barbarez brutalno ubo tamo gdje boli

Mijenjaju se izbornici, isprobavaju se razne kombinacije i razni igrači, ali rezultata tema.

Svoje razočaranje na poseban način pokazala je legenda nogometa u Bosni i Hercegovini te čovjek koji je predvodio reprezentaciju u prvim danima nakon osamostaljenja. Radi se o nekadašnjem vrhunskom bundesligaškom napadaču Sergeju Barbarezu.

"Nema večeras one 'danas svi znaju igrati nogomet''", napisao je Barbarez na Twitteru, time jasno davši do znanja što misli o trenutnom izdanju svojih nasljednika.

Barbarez je za BiH odigrao 47 utakmica te postigao 17 pogodaka, a njegovi ligaški nastupi u to su sve vrijeme redovno pratili u domovini. Naime, nacionalna televizija prenosila je Bundesligu, gotovo u pravilu uvijek utakmicu njegovog kluba.

Nažalost, on je trenutno u situaciji iz koje potonulom BiH nogometu ne može pomoći. Vremena za oporavak imaju do ožujka iduće godine, kad će igrati kvalifikacijski turnir za plasman na Euro, koji su osigurali upravo zbog gore spomenutog sjajnog nastupa u Ligi nacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider