Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayernova zvijezda

Opet briljirao u Londonu i ispisao povijest: Nije valjao Bilićevu klubu, a ove sezone je poharao Englesku

U Englesku je stigao kao tinejdžer i nije se probio, a ove sezone poharao je Otok i svima pokazao koliko može.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Serge Gnabry nije na razini za WBA", izjava je engleskog trenera stare škole Tonyja Pulisa koja se često vadi iz naftalina nakon što je Bayernov krilni igrač ove sezone poharao Englesku.

Čini se da Gnabryja London posebno inspirira – nakon što je u grupnoj fazi strpao četiri komada Tottenhamu, u prvoj utakmici osmine finala dodao je dva gola u pobjedi protiv Chelseaja. Postao je tako prvi igrač koji je prvih šest golova u karijeri u Ligi prvaka zabio protiv klubova iz iste države.

Pulis se kasnije pravdao da Gnabry, koji je u današnjem klubu Slavena Bilića bio na posudbi iz Arsenala, jednostavno nikad nije spreman dok je nosio plavo-bijeli dres kluba s Hawthornsa. Međutim, internet nikad ne zaboravlja; šteta je počinjena, pa Pulisa danas Englezi rado sprdaju zbog njegove stare izjave.

gol expired Barcin dokapetan opleo po upravi kluba: Poslao jasnu poruku i prokazao krivce za nezgodnu situaciju divider

Gnabry je u Arsenal stigao kao 16-godišnjak iz Stuttgarta, ali među Topnicima – dobrim dijelom zbog ozljeda - nije našao svoje mjesto pod suncem. Imao je 21 godinu kada se vratio u rodnu Njemačku, gdje je preko Werdera i posudbe u Hoffenheimu stigao do prvih 11 Bayerna i otključao svoj potencijal.

Navijači Arsenala odobravaju njegovo demoliranje gradskih rivala

Priznao je kasnije da mu prilagodba na novu sredinu nije bila lagana kao tinejdžeru; Arsene Wenger imao je povjerenja u njega, ali ne i Pulis. Gnabry je istaknuo da se na povratak u Njemačku odlučio upravo nakon epizode u West Bromwichu u kojoj je odigrao samo jednu utakmicu.

gol expired Vratar Napolija poslao Messija po ćevape i postao hit na društvenim mrežama divider

Čini se da je Gnabryju Arsenal ipak ostao u dobrom sjećanju, pa je nakon demoliranja njihovih velikih rivala Tottenhama bocnuo Spurse porukom na društvenim mrežama: "Sjeverni London je crven."

Gnabryja vole i navijači njegova bivšeg kluba, koji nisu propustili priliku bocnuti suparnike. Wenger je opet uspio, prodao je Gnabryja Bayernu kako bi mogao uništiti gradske rivale, šala je Arsenalovih navijača koja kruži internetom nakon što je njihov odbjegli sin potopio Spurse, a zatim i Bluese. Zanimljivo, Gnabry i Chelsea u ovoj sezoni Lige prvaka zabili su jednak broj golova u Londonu – po šest.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider