Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
higuian se vraća u napulj

Pripremite se za ludi nogometni vikend: Čak sedam derbija!

Svega nekoliko puta u godini imamo priliku gledati ovoliko kvalitetnog nogometa u jednom vikendu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nama je uzbudljiv nogometni vikend u kojem će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći pogledati čak SEDAM derbija!

Sve kreće u subotu, u 13:30, Merseyside derbijem između Liverpoola i Evertona u engleskoj Premierligi. Riječ je o jednom od najljućih gradskih derbija, u koji Liverpool ulazi s četvrte pozicije, a Everton sa sedme. Zanimljivo, dijeli iz svega šest bodova.

U prvom ovosezonskom derbiju ove dvije momčadi Liverpool je kao gost slavio s 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Sadio Mane u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Najveći njemački derbi, pa smjena moći u Francuskoj?

Nakon uzbuđenja u Engleskoj selimo u Njemačku gdje nas očekuje derbi pokrajine Rühr. Schalke će na svom travnjaku ugostiti Borussiju Dortmund.

Ove dvije momčadi mrski su suparnici u njemačkoj Bundesligi i mnogi ogled Schalkea i Borussije (D) smatraju najvećim njemačkim derbijem. Trenutno stanje na tablici ne sugerira tako, jer je Schalke tek deveti, a Borussia treća. Razdvaja ih čak 13 bodova.

Prvi dvoboj ove sezone završio je s razočaravajućih 0:0, uz vrlo slabu igru s obje strane. Vjerujemo da će se ovoga puta obje momčadi iskupiti.

Od 21 sat u Francuskoj se igra finale tamošnjeg kupa. U Lyonu će se ogledati dvije najbolje momčadi francuske Ligue 1 - Monaco i PSG.

Klub iz Kneževine vodeći je sastav na prvenstvenoj ljestvici, prošao je u četvrtfinale Lige prvaka, te je u dva ovosezonska dvoboja protiv PSG-a upisao pobjedu i remi. Možemo reći da je Monaco blagi favorit u ovom dvoboju, no može se očekivati utakmica u kojoj bi mogao presuditi najsitniji detalj.

Treba reći da će PSG u sastavu imati nekoliko umornih igrača, što od reprezentativnih obaveza, što od dugog putovanja. Naime, proteklih dana igrane su južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, u kojima su nastupili Cavani, Di Maria, Marquinhos i Thiago Silva, četvorica vrlo važnih igrača za igru PSG-a. Monaco s druge strane ne čeka apsolutno nikog s prekooceanskih letova i to bi mogla biti vrlo važna stvar u ovoj utakmici.

Pola sata nakon što počne finalna utakmica francuskog kupa igra se derbi portugalske Primeire. Vodeća Benfica dočekuje Porto u 27. kolu domaćeg prvenstva i ima bod prednosti.

Mnogi vjeruju da će upravo taj dvoboj, ukoliko bude pobjednika, odlučiti o prvaku Portugala, jer teško je očekivati da će Benfica do kraja ispustiti četiri boda razlike, ili da će Porto propustiti priliku da nakon četiri godine donese naslov u svoj grad.

U prvoj utakmici ove sezone Benfica je ugrabila bod u Portu pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je većina susreta protekla u velikoj dominaciji domaćeg sastava.

Ajax traži povratak "iz mrtvih", Arsenalu posljednja prilika

Nedjeljna akcija kreće s derbijem u nizozemskoj Eredivisie. Od 14:30 u Amsterdamu drugoplasirani Ajax ugošćuje vodeći Feyenoord, te traži tri boda s kojima bi se vratio u borbu za naslov prvaka. Momčad iz Rotterdama, koja na naslov prvaka čeka dugih 18 godina, ima šest bodova prednosti, a do kraja prvenstva ostalo je sedam kola.

Najveći problem za Ajax predstavlja ozljeda najboljeg strijelca Dolberga, strijelca 13 pogodaka ove sezone. Prvi dvoboj ove sezone završio je rezultatom 1:1, a tada se domaćin Feyenoord izvukao golom Kuyta u 85. minuti.

Uzbuđenja se nastavljaju u 17 sati kada na Emiratesu igraju Arsenal i Manchester City. Dvoboj za prvaka Engleske praktički je riješen, jer Chelsea jednostavno ne može napraviti pogrešan korak, dok sve druge momčadi kiksaju svako malo.

No City i pogotovo Arsenal vode veliku borbu za plasman u Ligu prvaka iduće sezone. City je trenutno siguran na trećem mjestu, dok je Arsenal tek šesti, doduše s utakmicom manje.

Topnici će dočekati Građane bez prvog vratara Petra Čecha, no Pep Guardiola ima daleko veće glavobolje. Gabriel Jesus, Gundogan, Sagna, Zabaleta i De Bruyne. Svi se oni nalaze na listi ozlijeđenih igrača.

Jedina briga Arsenea Wengera je Alexis Sanchez i njegovo stanje nakon povratka iz Čilea gdje je obavljao reprezentativne obaveze (dvije utakmice po 90 minuta).

Prva utakmica u prvenstvu ove sezone završila je pobjedom Cityja nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Povratak Higuaina u Napulj

Posljednja utakmica ludog nogometnog vikenda započinje u 20:45, a u njoj se sastaju Napoli i Juventus!

Bit će to susret koji će obilježiti povratak Gonzala Higuaina u Napulj iz kojeg je prošlog ljeta otišao u redove velikog rivala. Neki će mu navijači možda i pljeskati zbog svega što je napravio za Napoli, no većina će ga dočekati "na nož".

Napoli je trećeplasirani sastav Serie A s 10 bodova manje od vodećeg Juventusa, a pobjeda mu je vrlo važna zbog lova na Romu koja mu bježi dva boda. Juventus bi eventualnom pobjedom, pa čak i remijem, riješio pitanje osvajača naslova osam kola prije kraja. Već sada ima osam bodova prednosti u odnosu na Romu, a kada bi preživio pakleno gostovanje na jugu Italije, mogao bi staviti šampanjac na hlađenje.

Prvi prvenstveni susret u Torinu završio je pobjedom Juventusa 2:1, a Stara dama slavila je i u prvoj polufinalnoj utakmici talijanskog kupa s 3:1.

Nogometni vikend, raspored utakmica:

Subota, 1.4.:

Liverpool - Everton (13:30)

Schalke - Borussia Dortmund (15:30)

Monaco - PSG (21:00)

Benfica - Porto (21:30)

Nedjelja, 2.4.:

Ajax - Feyenoord (14:30)

Arsenal - Manchester City (17:00)

Napoli - Juventus (20:45)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider