Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspad sistema

Nogometaš posrnulog bundesligaša odbio testiranje na koronavirus: "Razočarani smo, čini se da je ovo kraj..."

Prošle sezone su ispali u drugi razred njemačkog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaš posrnulog bundesligaša Schalkea 04, Sebastian Rudy nije se pojavio na testiranju za koronavirus uoči početka nove sezone, prenosi njemački Skysport.

Sportski direktor Rouven Schröder nije skrivao razočarenje odlukom njihovog nogometaša koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hoffenheimu.

"Pozvali smo Sebastiana, kao i sve druge igrače i zaposlenike, na testiranje uoči početka nove sezone", rekao je Schröder pa otkrio koji bi mogao biti razlog izostanka.

gol expired Čovjek koji će sljedeći testirati Livakovića zabio s najveće udaljenosti na Euru u zadnjih 41 godinu divider

"To bi moglo značiti da naredne sezone više ne želi nastupati za Schalke 04", kazao je sportski direktor kluba iz Gelsenkirchena koji će narednu sezonu igrati u drugom rangu njemačkog nogometa.

Podsjetimo, popularni "Rudari" prošlu su sezonu završili na uvjerljivom posljednjem mjestu tablice, upisali su tek tri pobjede, a ukupno su osvojili samo 16 bodova.

Tako su jedva izbjegli neslavni rekord Tasmanije Berlin, najgore momčadi u povijesti Bundeslige koja je imala 31 uzastopnu utakmicu bez pobjede. No slaba im je to utjeha, a i jedan neslavni rekord već su postavili.

Schalke je postao prva momčad u povijesti Bundeslige koju je vodilo pet trenera u jednoj sezoni. Vjerojatno nije potreban veći dokaz o kaosu u klubu.

Nadoda li se i tome uvijek gorak začin - veliki financijski problemi, dolazi se do doista gadne situacije za Schalke. Budućnost je neizvjesna, a neki prognoziraju pad čak i dublji od druge lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider