Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kak' vam se Schicka?

Čovjek koji će sljedeći testirati Livakovića zabio s najveće udaljenosti na Euru u zadnjih 41 godinu

Napadač Leverkusena pun samopouzdanja doći će na megdan Hrvatskoj za nekoliko dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češka reprezentacija vodila jec 1:0 u prvom kolu Eura golom Patricka Schicka iz prvog poluvremena, ali uvodne minute drugog dijela pripale su Škotima. Plavi su pritiskali, pogodili prečku, međutim u 52. minuti dogodio se trenutak koji će zauvijek otići u povijest europskih prvenstava.

Napadač Češke i Leverkusena ponovo je bio u naslovnoj ulozi, dočepao se jedne lopte na središtu travnjaka, primijetio krajičkom oka kako je škotska jedinica Marshall napustila svoje mjesto i s centra pogodio u nebranjenu mrežu za konačnih Češka - Škotska 2:0. Gol pogledajte OVDJE.

"Patrick Schick je upravo osigurao nagradu Puskas,“ samo je jedan u nizu komentara na internetu, koji trenutačno luduje zbog češkog napadača.

Gol s najveće udaljenost na Euru od 1980.

Mnogi od vas će ne sumnjamo identično komentirati ovaj gol Schicka, svi osim Zlatka Dalića i hrvatske obrane jer im napadač pun samopouzdanja stiže na megdan u 2. kolu skupine D na Euru, 18. lipnja u 18 sati u Glasgowu, na utakmici Hrvatske i Češke. U zadnjih devet nastupa za Češku, imao je svoje prste u devet golova, sedam je zabio i još dva namjestio.

Češki napadač pogodio je s 44 metra, što je gol s najveće udaljenosti na europskim prvenstavima u zadnjih 41. godinu. Taj potez, dakle, osigurao mu je mjesto u povijesti, a na krivoj strani bit će škotski golman David Marshall, koji se posljedično također upisao u knjigu rekorda. 

Vjerojatno najbolji gol tekućeg Eura, a vjerojatno i sezone…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider