Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pukotina u redovima bavaraca

Drugoligaš pokazao svima kako pobijediti Bayern, legenda upozoravala na taj problem: Je li gotova dominacija Bavaraca?

Hansi Flick smatra da nema razloga za uzbunu, ali bivša Bayernova zvijezda ne slaže se s njim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je u prvih 13 dana 2021. izgubio više utakmica nego u cijeloj 2020. Bavarci su izgubili dvaput zaredom - od Borussije Mönchengladbach i Holstein Kiela u Kupu - a u cijeloj prošloj sezoni porazio ih je samo Hoffenheim.

Bayern je bez sumnje bio najbolja svjetska momčad 2020. Gazili su sve pred sobom, a šlag na tortu bio je onih 8:2 protiv Barcelone. Momčad Hansija Flicka oduševljavala je presingom, napadačkom igrom, ludim tempom koji protivnicima nije dao disati.

Međutim, suparničke momčadi polako pronalaze pukotinu u redovima prvaka Europe.

gol expired Veliko iznenađenje na SP-u: Hrvatska jedva izbjegla poraz protiv Japana, Kauboji stigli šest razlike za remi! divider

"Bili smo spremni za utakmicu, za situacije u kojima smo loptu slali izravno iza zadnje linija Bayerna. Pripremili smo se za njih. Pretpostavili smo da će Bayern imati veći posjed i agresivno napadati kada izgubi loptu", rekao je trener Holstein Kiela Ole Werner.

"Imam dojam da protivnici dekodiraju Bayern"

Upravo na taj način zabili su svoj prvi gol. Desni bek Jannik Dehm iz svoje trećine je prebacio kompletnu Bayernovu momčad - koja je, u svom stilu, agresivno napadala - i uposlio strijelca Fina Bartelsa za izjednačenje.

Na problem Bayerna upozorio je i Bastian Schweinsteiger, klupska legenda, a nakon karijere stručni komentator.

"Vidite kako momčadi protiv Bayerna pokušavaju iskoristiti njihovu visoku zadnju liniju izravnim loptama iza leđa obrani", rekao je uoči utakmice, a nakon što se pokazalo da je bio u pravu, samo je poentirao.

gol expired Ljutiti Zidane okrznuo Modrića i iskalio bijes na mladoj zvijezdi: Evo što je napravio velikom talentu divider

"Vidjeli ste to u ovoj utakmici, ali i u mnogima prije. Imam dojam da ih protivnici polako dekodiraju", smatra Schweini. Vidjet ćemo znači li ovo da je gotova dominacija Bavaraca, barem u takvoj nevjerojatnoj mjeri koju smo gledali u 2020.

Flick: "To nema veze"

Kontre su bile pogubne i protiv Borussije Mönchengladbach, sjajno uigrane momčadi koja je Bavarce triput uhvatila na krivoj nozi i preokrenula deficit od 2:0. No, Hansi Flick ne smatra da je problem u visokoj zadnjoj liniji.

"Morate osigurati prostor iza vaših leđa. To nema veze s visokom linijom. Naš stil igre vrti se oko stavljanja protivnika pod pritisak. Nismo to baš napravili kako smo htjeli, a moram reći i da je Kiel dobro složio igru i da su pokazali pravu kupovsku borbu. Borili su se do zadnjeg atoma snage", rekao je Flick.

Sljedeći Bayernovi izazovi su Freiburg i Augsburg, 8. i 11. momčad Bundeslige. Vidjet ćemo hoće li se ponoviti problemi koje je spominjao Schweinsteiger ili će Flick pokazati da nema potrebe mijenjatu taktiku koja mu je donijela čak pet trofeja u 2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider