Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fortuni važni bodovi

Schalke produžio crnu seriju, Hoffenheim prekinuo

Fortuna je pobijedila Schalke, a Hoffenheim Koln u 28. kolu Bundeslige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Schalkea produžili su niz bez ligaške pobjede na čak 10 utakmica, nakon što je u susretu 28. kola Bundeslige na gostovanju izgubio od Fortune Dusseldorf sa 1-2.

Momčad iz Gelsenkirchena je zadnju pobjedu ostvarila 17. siječnja protiv Borussije Moenchengladbach (2-0), a potom u idućih 10 kola upisala šest poraza i četiri remija.

Kada je Westona McKennie doveo goste u vodstvo u 53. minuti, činilo se kako će Schalke napokon do slavlja. Međutim, Fortuna je s dva brza gola uspjela okrenuti rezultat. Izjednačio je Rouwen Hennings u 63. minuti, a pet minuta kasnije Kenan Karaman je zabio za 2-1.

Fortuna je ovom pobjedom osvojila važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok je Schalke nastavio očajnu seriju rezultata.

Za razliku od Schalkea, Hoffenheim je prekinuo svoj crni niz koji je trajao sedam kola pobijedivši Koln sa 3-1.

Posljednji put momčad Andreja Kramarića je slavila prvog veljače protiv Bayer Leverkusena (2-1), a potom je u sedam kola izvukla tri remija i četiri poraza.

Domaćin je prelomio utakmicu s dva brza gola na otvaranju drugog dijela pobjegavši na 3-1. Koln je u 77. minuti imao jedanaesterac za povratak u meč, ali Marc Uth nije zabio. Zanimljivo, Uth je penal promašio i u prošlom kolu protiv Fortune (2-2).

Strijelci za Hoffenheim bili su Christoph Baumgartner (11, 46) i Steven Zuber (48), dok je gol za goste zabio Florian Kainz (60). Oba kluba su završila utakmicu s igračem manje. Kod domaćina je 'pocrvenio' Benjamin Hubner u 50. minuti, a kod Kolna Sebastian Bornauw u 26. minuti. Kramarić nije nastupio zbog ozljede.

Augsburg i Paderbornu su odigrali bez golova, a za domaćine je do 75. minute igrao hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj.

U ranije odigranom susretu RB Leipzig i berlinska Hertha odigrali su 2-2, a susret je obilježila nevjerojatna pogreška gostujućeg vratara Runea Jarsteina.

Norveški vratar je u 68. minuti sam sebi zabio gol za vodstvo domaćeg sastava od 2-1. Patrik Schick je pucao s ruba kaznenog prostora, Jarstein obranio, a potom desnom rukom nekako odbio loptu u mrežu.

Gosti su poveli u 9. minuti golom Marka Grujića, a izjednačio je Lukas Klostermann u 24. minuti. Hertha je u 63. minuti došla do prednosti, ali igračke nakon što je isključen Marcel Halstenberg.

Međutim, RB Leipzig je s igračem manje okrenuo rezultat nakon Jarsteinova 'poklona'. Ipak, Hertha je uspjela izjednačiti u 82. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Krzysztof Piatek. Prekršaj je skrivio Ademola Lookman srušivši neopreznim startom Matheusa Cunhu. Za domaći sastav je do 58. minute igrao Dani Olmo.

gol expired Najboljih 11 Barcelone svih vremena: Brutalna momčad u kojoj nema mjesta za Maradonu i Ronalda divider

Za RB Leipzig je to bio već četvrti remi u posljednjih pet susreta, dok je Hertha i treću utakmicu nakon nastavka prvenstva bez poraza. U prva dva susreta je upisala dvije pobjede.

Na ljestvici vodi Bayern sa 64 boda, Borussia Dortmund je druga sa 57 bodova, dok RB Leipzig na trećem mjestu ima 55 bodova. Slijede Borussia Moenchengladbach i Bayer Leverkusen sa po 53 boda.

Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Werder (22) i Paderborn (19)

REZULTATI 28. KOLA:

RB Leipzig - Hertha 2-2 (Klostermann 24, Schick 68 / Grujić 9, Piątek 82-11m)
Hoffenheim - Koeln 3-1 (Baumgartner 11, 46, Zuber 48 / Kainz 60)
Fortuna - Schalke 04 2-1 (Hennings 63, Karaman 68 / McKennie 53)
Augsburg - Paderborn 0-0
Union Berlin - Mainz 05 1-1 (Invartsen 33 / Baku 13)

Utorak:
Borussia D. - Bayern 0-1 (Kimmich 43)
Bayer - Wolfsburg 1-4 (Baumgartlinger 85 / Pongračić 43, 75, Arnold 64, Steffen 67)
Eintracht F. - Freiburg 3-3 (Andre Silva 35, Kamada 79, Chandler 82 / Grifo 28, Petersen 67, Hoeler 69)
Werder - Borussia M. 0-0

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider