Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sezona iz snova

Duvnjak opet najbolji u Bundesligi i postao otac: "Nešto novo za mene"

Domagoj Duvnjak iza sebe ima sezonu iz snova. U siječnju je na rukometnom Euru proglašen najkorisnijim igračem, njegov Kiel prvak je Njemačke, a kapetan hrvatskih rukometaša po drugi je put u karijeri izabran za najboljeg rukometaša Bundeslige. Uz to, Duvnjak je prije dva tjedna postao i otac.

Iznad svih u Bundesligi opet je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak. Za trenere, sportske direktore i više od deset tisuća navijača kod glasanja nije bilo dileme - Duvnjak je drugi put u karijeri na tronu. Najbolji je bio i prije sedam godina u dresu Hamburga.

„Jedna lijepa nagrada koja je došla u ovo doba korone. Uopće nisam niti razmišljao niti se bavio hoće li me proglasiti. Čak nisam ni znao. Bio sam na treningu pa su mi javili iz kluba“, kaže Duvnjak.

Klub koji je uslijed pandemije koronavirusa proglašen prvakom Njemačke jako ga je nahvalio.

„Domagoj usmjerava našu napadačku igru, a ujedno je stup u obrambenom bloku. Preuzima odgovornost u kritičnim situacijama, a njegove izvanredne igračke sposobnosti uz borbeni stav odigrale su ključnu ulogu u osiguravanju prvog mjesta“, stoji u klupskom obraćanju javnosti.

gol expired Najboljih 11 Barcelone svih vremena: Brutalna momčad u kojoj nema mjesta za Maradonu i Ronalda divider

Duvnjak priznaje da bi volio da su državni naslov koji su čekali pet godina osvojili na parketu, a ne za zelenim stolom, ali nacionalni savez odlučio je da se za vrijeme pandemije koronavirusa nije moglo igrati pa je Kiel proglašen prvakom. Lako je moguće da će iduća sezona Bundeslige krenuti bez navijača.

„Gledam Bundesligu nogometnu. To nije isti sport bez navijača i s navijačima, pogotovo ovdje kod nas u Kielu gdje je na svakoj utakmici deset tisuća navijača u dvorani. Ja bih najradije odmah na teren pa da bude i bez gledatelja.“

Iza Duvnjaka je sezona iz snova. U siječnju je proglašen najkorisnijim igračem Europskog prvenstva, a želio je ovoga ljeta i po novi uspjeh s rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama, ali Kauboje ćemo, nadamo se u Tokiju gledati 2021. godinu dana kasnije Duvnjaku ističe ugovor s njemačkim prvakom.

gol expired Priča o Hrvatu koji blista u Bundesligi: Sa 16 godina Bayern ga otpisao, ali iz toga je izašao još jači divider

„Definitivno ću igrati do 2022. godine. Volio bih ovdje završiti karijeru jer se osjećam jako dobro.“

Sportski velikan iz Đakova osjeća se jako dobro zbog još jednog prekrasnog trenutka. Domagoj i njegova Lucija prije dva su tjedna postali roditelji. Stigao je nasljednik, mali Šime.

„Jednostavno uživam. Nešto novo za mene. Zasad je Šime jako dobro. Jede spava, jede spava, kao tata.“

A možda će jednoga dana kao tata zabijati golove i osvajati nagrade. No to je ipak neka druga priča.

Hoće li Pongračić biti novi stoper Vatrenih?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider