Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
afera zamjena trese otok

Sarri se oglasio nakon incidenta s vratarom Chelseaja i objasnio što se zapravo dogodilo

Baš nitko ne priča o novom trofeju Man Cityja - incident sa Sarrijem i Kepom glavna je tema nakon finala Liga kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale engleskog Liga kupa u potpunosti je zasjenila situacija u kojoj je Kepa Arrizabalaga odbio izaći iz igre kada je trener Chelseaja Maurizio Sarri pokušao za penale uvesti Willyja Caballera.

Baš nitko na Otoku ne priča o novom trofeju Manchester Cityja – svi čekaju nastavak ove priče. Sarri je bio ''poludio'', čak je krenuo prema svlačionici, ali ipak se vratio i donekle primirio.

Činilo se da bi to mogao biti Sarrijev kraj na klupi Chelseaja – o njegovu otkazu često se piše u posljednje vrijeme – ali Talijan je nakon utakmice rekao da se radilo o nesporazumu.

"Nisam razumio problem i shvatio sam što se događa tek kada je liječnik stigao do klupe. Bio je to veliki nesporazum, mislio sam da vratar ima grčeve i da ne može braniti penale, ali to nije bilo tako i mogao je braniti", rekao je i objasnio zašto je krenuo prema svlačionici.

"Morao sam se smiriti. Kepa je shvatio da ga želim zamijeniti zbog problema s ozljedom, pa je rekao da nema problema s ozljedom i bio je u pravu. Shvatio sam to tek kada je došao liječnik. Razgovarao sam s Kepom samo da bih razjasnio situaciju", rekao je nakon utakmice.

Kepa je u raspucavanju obranio jedan udarac, što nije bilo dovoljno jer su njegovi suigrači dvaput propustili realizirati penal - Ederson je obranio Jorginhu, dok je David Luiz pogodio vratnicu.

Willy Caballero je u finalu istog natjecanja 2016. bio veliki heroj raspucavanja penala - kao igrač Manchester Cityja obranio je tri pokušaja igračima Liverpoola i donio Građanima trofej.

ManCity osvojio Kup, finale obilježila nevjerojatna scena: Vratar odbio izaći, Sarri "poludio"! Sarri pokušava zamijeniti Kepu (Foto: John Walton/Press Association/PIXSEL Sarri pokušava zamijeniti Kepu (Foto: John Walton/Press Association/PIXSEL

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider