Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zabijao velikanima

Hajduk nakon otvaranja sezone dobiva novo pojačanje: Baš po guštu trenera

Redove Hajduka pojačat će nigerijski napadač Samuel Edouk koji stiže iz turske lige.

Samuel Edouk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši splitskog Hajduka otvorili su novu natjecateljsku sezonu pobjedom na Malti protiv Gzire United. Četvrto mjesto u prvenstvu prošle sezone donijelo je Bijelima rani start sezone odmah nakon priprema koje su završili u Sloveniji.

Tamo su se momčadi pridružila dvojica igrača koja su zaigrala jučer u drugom dijelu utakmice, stoper Stefan Simić koji je stigao bez odštete iz Milana te 19-godišnji lijevi bek (koji može odigrati i na krilu) Ivan Dolček koji je za pola milijuna eura kupljen od Slaven Belupa.

Upravo je Dolček jučer u debiju na neki način oduševio postigavši drugi pogodak na utakmici te opravdao najave onih koji kažu kako se radi o pojačanju, a ne tek o prinovi.

Ivan Dolček (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) Debitirao golom pa u suzama poručio: "Svaki gol posvetit ću preminulima ocu i djedu" divider

A pravo pojačanje stiže na Poljud u narednim danima. Kako se šuškalo od početka tjedna, Hajduk je dogovorio dolazak nigerijskog napadača Samuela Edouka. On je igrao za turski Erzurumspor gdje je stigao iz Kasimpase. Nakon što je s novim klubom ispao iz prve lige oslobođen je ugovornih obveza te u Split stiže kao slobodan igrač.

Ovaj je 25-godišnji napadač odigrao preko 90 utakmicu u turskom prvenstvu i postigao 20 pogodaka. Zabijao je najvećim turskim klubovima Bešiktašu i Galatasarayju. Igrač je to po ukusu trenera Oreščanina, dakle nije klasični centarfor već nešto između napadača i krilnog napadača. Ukoliko sve bude prema planu, trebao bi zaigrati uz Brazilca Jaira na mjestu kojeg je dosad okupirao Mađar Gyursco.

Što se krije iza sukoba kakav se ne pamti? Osveta, dokaz moći i pljuska u lice Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) Pini Zahavi i Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP) +1 Neymar (Foto: AFP)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider