Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pripreme za SP

Povratak Higuaina u dres Argentine: "Uvjerio me da zaslužuje poziv"

Otkako je Sampaoli u svibnju prošle godine preuzeo reprezentaciju Argentine, Higuain je dobio poziv za samo jednu od osam utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli za prijateljske utakmice protiv Italije i Španjolske vratio je u momčad Gonzala Higuaina koji je zadnji nastup u nacionalnoj vrsti imao u lipnju 2017. godine.

Otkako je Sampaoli u svibnju prošle godine preuzeo reprezentaciju Argentine, Higuain je dobio poziv za samo jednu od osam utakmica. Napadač Juventusa je nastupio jedino u prijateljskom susretu protiv Brazila, Sampaolijevoj premijeri na klupi 'Gauča'. Nakon toga više nije dobivao poziv.

"Gonzalo me uvjerio da zaslužuje poziv," kazao je izbornik reprezentacije Argentine koja će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u skupini s Hrvatskom.

"Svojim igrama i ponašanjem me uvjerio kako zaslužuje poziv," dodao je Sampaoli koji je za prijateljske utakmice utakmice protiv 'Azzurra' i 'Furije' pozvao 21 igrača, a zanimljivo među pozvanima nema Paula Dybale i Maura Icardija.

"Dybala i Icardi su igrači koje odlično poznajem i za koje znam što mogu ponuditi. Želim testirati još neke igrače. Utakmice protiv Španjolske i Italije neće biti presudne za konačnu listu putnika," dodao je.

 

Argentinski izbornik je otkrio kako je 'popunio 80 posto liste putnika za Rusiju.

"Do početka SP-a ima još dovoljno vremena, moguće su i ozljede," kazao je.

Argentina će u ožujku igrati dvije prijateljske utakmice. Prvo će 23. ožujka na stadionu Etihad u Manchesteru igrati protiv Italije, a četiri dana kasnije u Madridu će odmjeriti snage protiv Španjolske.

POPIS KANDIDATA:

VRATARI: Sergio Romero (Man Utd), Nahuel Guzman (Tigres UANL), Willy Caballero (Chelsea)

BRANIČI: Federico Fazio (Roma), Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolas Otamendi (Man City), Ramiro Funes Mori (Everton), Marcos Rojo (Man Utd), Marcos Acuna (Sporting Lisabon), Nicolas Tagliafico (Ajax), Eduardo Salvio (Benfica)

VEZNI: Javier Mascherano (Hebei Fortune), Ever Banega (Sevilla), Lucas Biglia (AC Milan), Leandro Paredes (Zenit Saint-Petersburg), Angel Di Maria (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Paris Saint-Germain), Manuel Lanzini (West Ham)

NAPADAČI: Gonzalo Higuain (Juventus), Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Man City), Diego Perotti (Roma)

REZERVE Paulo Dybala (Juventus), Mauro Icardi (Inter), Emmanuel Mammana (Zenit), Alejandro Gomez (Atalanta), Angel Correa (Sevilla)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider