Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tajni sastanak u Madridu

Rat struja u Bayernu, Kovač u velikoj opasnosti: Hrvatu spremaju otkaz, našli novog trenera

Hrvatski trener Niko Kovač možda odbrojava posljednje dane u Bayernu...

Galerija Niko Kovač i Hasan Salihamidžić s igračima Bayerna (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Jose Mourinho i Niko Kovač (Foto: AFP) +3 Niko Kovač (Foto: AFP)

Hasan Salihamidžić u tajnoj je misiji u Madridu, piše katalonski Mundo Deportivo.

Sportski direktor Bayerna navodno se sastao s Julenom Lopeteguijem, bivšim izbornikom španjolske reprezentacije i donedavnim trenerom Real Madrida.

Nezadovoljna zvijezda napušta Juve: Cijena viša od 100 mil. eura, dva velikana stoje u redu Mario Mandzukić, Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo i Emre Can (Foto: AFP) Paulo Dybala (Foto: AFP) Paulo Dybala i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +2 Dybala i Matuidi su bili strijelci za Juve (Foto: AFP)

Prema informacijama katalonskog dnevnika, hrvatski trener Niko Kovač možda odbrojava posljednje dane u Bayernu unatoč tomu što je pred obranom naslova prvaka Njemačke.

Salihamdžić u Madridu

Lopetegui je, piše Mundo, glavni kandidat za Kovačeva nasljednika. Jedna od struja u Bayernu želi saznati je li Lopetegui uopće zainteresiran, a ako jest, koju su mu uvjeti da preuzme bavarski klub.

Čini se da su u Bayernu duboko podijeljeni oko toga treba li Kovač ostati na klupi najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Rummenigge opet žestoko izribao Kovača: Otkrio čime ga je najviše razočarao i što mora napraviti Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač slavi gol (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge, Jupp Heynckes i Uli Hoeness (Foto: AFP) +4 Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP)

Jedini su za to da Kovača treba ostaviti da radi u miru u završnici sezone, a drugi očito smatraju da treba imati i drugo rješenje u talonu. Šefovi Bayerna, glavni izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge i predsjednik Uli Hoeness, proteklih dana iznosili su suprotstavljene teze. Hoeness je najčešće branio Kovača, a Rummenigge ga je uglavnom napadao.

Lopetegui na meti Bayerna

Prema njihovim izjavama, moglo bi se zaključiti da je Salihamidžić u Madrid stigao po nalogu Rummeniggea. Mundo piše da je Thiago Alcantara jedan od rijetkih u Bayernu koji je upoznat sa Salihamidžićevim planom.

Dramatičan sukob u Bayernu: Kovač u opasnosti, lomi se preko njegovih leđa Karl-Heinz Rummenigge, Jupp Heynckes i Uli Hoeness (Foto: AFP) Hasan Salihamidžić i Uli Hoeness (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) +3 Uli Hoeness (Foto: AFP)

Alcantara se, naime, dugo poznaje s Lopeteguijem, koji ga je trenirao i u mladoj i u seniorskoj španjolskoj reprezentaciji. Alcantara je dijete Barcelone, dugo je bio u katalonskom klubu prije nego što je prešao u Bayern.

Kovač u opasnosti

Navedeni podaci možda otkrivaju odakle Mundu informacija da se Salihamidžić sastao s Lopeteguijem. Možda nije pristigla neposredno od igrača, ali logično je zaključiti da je došla iz njegova okruženja.

Kako bi inače novinari katalonskog dnevnika znali da je Alcantara upoznat s cijelom pričom? Kako god, sve je više signala da neke utjecajne struje u Bayernu nisu zadovoljne Kovačem i da mu spremaju otkaz. Vidjet ćemo koja će frakcija prevagnuti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider