Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
asistirao kapetan rijeke

Sadašnji i bivši dinamovac zabili u visokoj pobjedi BiH: Prosinečki i društvo oživjeli šanse

Izabraniti Roberta Prosinečkog slavili su i bez glavnog topnika Edina Džeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je izgubila tri od posljednje četiri utakmice, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju vodi Robert Prosinečki, u subotu je na stadionu Bilino Polje u Zenici protiv Finske slavila s 4:1 u skupini J kvalifikacija za EURO 2020.

Vodeći pogodak za BiH zabio je krilni napadač Dinama Izet Hajrović. On je ušao u igru u 18. minuti, jer se ozlijedio Edin Višća, a već u 29. se upisao u strijelce nakon što mu je asistirao kapetan Rijeke Zoran Kvržić.

GOL IZETA HAJROVIĆA

Još jedan Dinamov nogometaš, veznjak Amer Gojak, imao je značajnu ulogu u pobjedi domaćina, pruživši dobru partiju u 90 minuta.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) Dalić za Novu TV otkrio koje će pozicije osvježiti za ogled protiv Walesa: "Ne smije nam se ponoviti pogreška" divider

Na 2:0 povisio je Miralem Pjanić u 37. minuti iz penala, a veznjak Juvea bio je strijelac i za 3:0, pogodivši mrežu lijepim volejem u 58. minuti. Bivši Dinamov napadač Armin Hodžić u 73. minuti pogađa za 4:0, a utješni pogodak za Finsku postigao je Joel Pohjanpalo (79).

Bosna je ovom pobjedom oživila svoje šanse da ode na EURO putem kvalifikacija, ali treba reći i da ima "opciju B", odnosno da na EP ode temeljem rezultata u Ligi nacija, odnosno putem baraža u ožujku sljedeće godine.

Giggs za Novu TV (Foto: GOL.hr) Giggs za Dnevnik TV otkrio da mu je Modrić jedan od najdražih igrača svijeta divider

U derbiju skupine D Danska je na domaćem terenu svladala Švicarsku s 1:0, s tim da su gosti čak tri puta uzdrmali okvir danskog gola. Jedini pogodak postigao je Yussuf Poulsen u 84. minuti na dodavanje najboljeg danskog nogometaša Christiana Eriksena.

U drugoj utakmici iz ove skupine nogometne reprezentacije Gruzije i Irske su u Tbilisiju odigrale 0:0. Čak tri reprezentacije u ovoj skupini - Danska, Švicarska i Gruzija - mogu izboriti EURO i temeljem rezultata u Ligi nacija, odnosno putem doigravanja u ožujku.

gol expired Dalić otkrio što će mijenjati protiv Walesa, Perišić objasnio zašto treba rotirati: "Idemo po pobjedu" divider

U skupini F Rumunji su ostali u igri za EURO nakon što su u gostima očekivano dobili Farske Otoke s 3:0, ali trebalo im je 74. minute za vodeći gol koji je zabio George Puscas. Pobjedu su potvrdili Alexandru Mitrita (83) i Claudiu Keseru (90+4). No, Rumunjska ima najgori raspored do kraja kvalifikacija, čekaju ih susreti protiv Norveške, Švedske i Španjolske.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider