Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva bitna argumenta

Sad kad je Rijeka ispala, jesmo li doznali i gdje će se igrati ovosezonsko finale Kupa?

Još uvijek nije donesena odluka o tome gdje će se igrati finale Hrvatskog nogometnog kupa ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Senzacionalno ispadanje Rijeke u osmini finala od BSK-a u Bijelom Brdu je, lako moguće, razriješilo dilemu oko toga na kojem stadionu će se igrati ovosezonsko finale koje je zakazano za 24. svibnja 2023.

Sad kada Riječani više nisu u natjecanju, Rujevica je postala prvi favorit za domaćinstvo i to ne samo zbog činjenice da će biti neutralan teren već i zbog svega onog što smo gledali prijašnjih godina.

Rijeka bi bila neutralni teren

Naime, otkako je Hrvatski nogometni savez odlučio da će se finale ubuduće igrati na jednu utakmicu, a ne na dvije, te završne bitke za Rabuzinovo sunce održane su na svim relevantnijim hrvatskim stadionima.

Prvi je bio Maksimir 2015. godine (na kojem se prethodno dvaput igralo na jednu utakmicu, 1997. Croatia i Zagreb te 1999. Osijek i Cibalia), uslijedio je osječki Gradski vrt 2016., zatim je finale 2017. bilo u Varaždinu, 2018. u Vinkovcima, 2019. u Puli, 2020. na Šubićevcu, 2021. u Velikoj Gorici te ove godine na Poljudu.

Izredali se svi osim Rujevice, Apaša i Kranjčevićeve

Dakle, od stadiona na kojima se trenutno igraju utakmice najjačem rangu hrvatskog nogometa, na njih tri se nije igralo finale. Riječ je o riječkoj Rujevici, koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš te stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

Infrastrukturno, a i sa sigurnosnog aspekta, Rujevica ipak značajno odskače u odnosu na spomenuta dva i u ovom trenutku se doima kao prvi favorit za svibanjsko finale.

Konačnu odluku donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider