Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogubio sve velike utakmice

Sačekuša za Koemana: Barca ostavila trenera na milost i nemilost najradikalnijim navijačima?

Trener Barcelone Ronald Koeman pretrpio je popriličnu neugodnost na izlasku s parkinga nakon jučerašnjeg poraza u El Clasicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronald Koeman proživljava teške trenutke u Barceloni. Nakon jučerašnjeg poraza od Real Madrida, pretrpio je neugodnost na izlazu s parkinga stadiona Camp Noua.

Dok je izlazio sa svojim automobilom, okružila ga je skupina radikalnih navijača i zasula uvredama. Tražili su ostavku i nekoliko puta udarili po automobilu. Koeman je ostao pribran i polako se provukao kroz gomilu. Kada se situacija malo raščistila, dodao je gas i umakao ljutitim navijačima.

Barcelona se malo poslije oglasila i osudila taj verbalni napad popraćen žustrim gestikulacijama. Najavljene su dodatne mjere osiguranja kako se slične stvari ne bi ponovile.

Kako je došlo do propusta?

Postavlja se pitanje kako to da već nije postavljeno osiguranje? Kako je moguće da se dogodio takav propust? I to nakon najveće utakmice špašnjolskog i svjetskog nogometa, i to kada Barci nikako ne ide na travnjaku, pa se lako može predvidjeti negodovanje ultrasa. Krenule su svakojake teorije jer mnogim je to izgledalo kao tipična zasjeda. E, sad, pitanje je u čijoj organizaciji? O tome se zasad može samo spekulirati.

Naime, za vrijeme utakmice i netom poslije utakmice na stadionu uopće nije bilo posebnih protesta protiv Koemana. Navijači su se mahom mirno razišli. Međutim, najradikalnija skupina ostala je pred ulazom i očito je čekala trenera.

gol expired Messi, Mbappe i Neymar nevidljivi pored Ćaleta-Cara: Francuzi ga proglasili igračem derbija divider

U svojem prvom predsjedničkom mandatu još početkom stoljeća Joan Laporta puno je polagao na sigurnost. Tada je bila isto napeta situacija, Barca je bila u velikoj krizi po Laportinu dolasku. Nema šanse da bi mu se ovako što dogodilo. Tada je šefovanje osiguranjem povjerio svojem šurjaku, a sada je angažirao neke pripadnike Mossos d'Esquadra, katalonske policije. Očito nedovoljno.

Možda je sve povezano s financijskim problemima Barcelone, pa nema dovoljno novca za potreban broj ljudi u osiguranju. Tko zna, ali prilično čudna situacija. Barca nije neki seoski klub, to je nogometni div koji bi trebao imati u malom prstu organizaciju i osiguranje, pogotovo kada se igraju najveće utakmice.

Pritisak na Koemana?

Zli jezici ovaj incident povezuju s pritiskom na Koemana da pristane na abdikaciju, naravno uz značajno smanjenje osobnih potraživanja. Već je procurilo u javnost da u slučaju otkaza Nizozemac ima pravo na 12 milijuna eura otpremnine.

gol expired Cristiano Ronaldo se napokon oglasio nakon povijesne sramote i neviđenog debakla divider

Koeman je slao nedvosmislene signale da mu ne pada na pamet da se odrekne odštete. Dapače, očekuje isplatu do posljednjeg centa. Vidjet ćemo kako će ovaj posljednji incident utjecati na ledenog Nizozemca. Prilično hladnokrvno se izvukao iz cijele situacije, a i nikada nije slovio kao plašljivko. I za vrijeme igračke karijere teško ga se moglo uplašiti.

Kako god, činjenica je da Barcelona pod Koemanom nije u stanju pobjeđivati u derbijima. U 11 velikih utakmica prvenstva i Lige prvaka Koeman je izgubio osam puta i samo je jednom slavio, i to protiv Juventusa prošle sezone u skupini.

Što je najgore za Koemana, izgubio je u tri El Clasica zaredom, i to sva tri ligaška. To se nekom treneru Barcelone nije dogodilo čak 85 godina, još tamo od 1935/1936. kada je Katalonce vodio Patrick O’Connell.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider