Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vremena se mijenjaju

Tottenham napokon nekog kupuje: Veliki talent spreman napraviti donedavno nezamisliv potez

Vremena štednje u Tottenhamu su gotova, a Pochettino je javno pozvao šefove da otvore novčanik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenhamovi rezultati pravo su čudo kada se uzme u obzir da londonski klub već dva prijelazna roka nije doveo baš nikoga, dok se konkurencija u međuvremenu uglavnom brutalno pojačavala.

U Tottenham je stigao mladi francuski igrač N'obody, kaže jedna popularna pošalica na račun kluba iz sjevernog Londona. No takva će se praksa napokon promijeniti, a Mauricio Pochettino ovoga bi ljeta trebao dobiti nova lica u svlačionici.

Prvi bi mogao biti Fulhamov Ryan Sessegnon, veliki 18-godišnji engleski talent koji igra na poziciji lijevog beka ili krila.

Skoro završio u avionu za Rusiju

Sessegnon je još kao maloljetnik dao velik obol Fulhamovu plasmanu u Premierligu; nogometna Engleska tada je poludjela za ovim igračem, a zamalo se našao u avionu za Rusiju gdje je engleska reprezentacija dogurala sve do polufinala Svjetskog prvenstva, u kojem je bolja bila Hrvatska.

Prva sezona u elitnom rangu nije bila lagana za Sessegnona, čija momčad je odmah ispala nazad u Championship. Ipak, dva gola i šest asistencija u 35 utakmica nisu nimalo loš učinak za mladog igrača u momčadi koja je zabila svega 34 gola u 38 utakmica i pritom skupila skromnih 26 bodova.

Fulham Sessegnona cijeni na oko 45 milijuna eura, ali Spursi planiraju smanjiti cijenu na 30-ak. Prema pisanju engleskih medija, mladi igrač želi baš u Spurse i spreman je zbog njih odbiti interes mnogih drugih klubova.

Pochettino javno pozvao šefove da otvore novčanik

Među njima je i Manchester United; ne tako davno izgledalo bi pomalo nevjerojatno da je mladi Englez spreman odbiti nastup u Kazalištu snova zbog Spursa, ali vremena se mijenjaju.

Nekoć je Alex Ferguson, prema riječima Roya Keana, svoje igrače uoči utakmice protiv Spursa motivirao samo riječima: "Dečki, pa to je Tottenham." Međutim, situacija se stubokom promijenila i takve formulacije više ne vrijede, što je kasnije priznao i sam Keane.

Tottenham je danas puno zdravija sredina s boljom perspektivom, a Sessegnon ima nekoliko dobrih razloga za svoj odabir: želi ostati u rodnom Londonu, igrati Ligu prvaka i, najvažnije, razvijati se pod paskom Mauricija Pochettina, trenera koji je nebrojeno puta dokazao da zna s mladim igračima.

Pochettino je nakon duge štednje javno pozvao šefove na promjenu politike, a Sessegnon bi mogao biti jedan od prvih poteza. Heroj amsterdamskog polufinala Lige prvaka Lucas Moura posljednji je igrač koji je pojačao Spurse – dogodilo se to još u siječnju 2018. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider