Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno promjena

Upoznate reprezentaciju Rusije: Imaju novog izbornika, devet debitanata i otpisali su najboljeg igrača

Izravan prijenos utakmice Rusija - Hrvatska možete pratiti na Novoj TV od 20:45.

Sutra od 20:45 na Lužnjikiju, Rusija - Hrvatska, kreće nova runda kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Nakon razočaravajućeg nastupa na Europskom prvenstvu 2020, u ruskom nogometnom savezu odlučili su okrenuti novu stranicu.

Umjesto najdugovječnijeg izbornika u njihovoj povijesti Stanislava Čerčesova na klupu je sjeo Valerij Karpin. Bivši trener Rostova i proslavljeno nogometno ime sa španjolskih terena.

"Nedavno sam postao izbornik i tek sam se upoznao s igračima. No, svakako imamo velika očekivanja, ali ako ćemo iskreno, ni sami ne znamo što možemo očekivati. Jasno je da se nadamo pozitivnom rezultatu", kazao je izbornik Rusije.

52-godišnji Karpin novi smjer najavio je već samim popisom igrača. Na njemu više nema Artema Dzjube oko kojeg se godinama vrtila igra ruske reprezentacije. 

Njegovim izostankom mijenja se i stil igre ruske nogometne reprezentacija koja bi sada više trebala gajiti pas igru.

gol expired Dalić najavio ratničku utakmicu s Rusijom: "Bit će nam jako teško, ali bit će i njima" divider

U reprezentaciji je čak devet novih igrača koji nikada prije nisu igrali za Rusiju, a Karpin je siguran da će Zlatku Daliću od velike pomoći biti savjeti Vedrana Ćorluke i Ivice Olića, dvojca koji savršeno poznaje njihove igrače.

"Naravno da je to olakšavajuća činjenica za njih. Oni jako dobro poznaju igrače Lokomotiva, CSKA i ostalih ruskih klubova. Znaju u kakvoj su trenutačnoj formi, tako da vjerujem da će te informacije pomoći Hrvatima".

Jedan od onih koji našima sigurno neće biti nepoznanica standardni je stoper Georgij Džikija. Kapetana Spartaka na Svjetskom prvenstvu nije bio zbog ozljede, a nakon toga postao je neizostavan član ruske reprezentacije.

"Hrvatska je jedna od najjačih reprezentacija s dobrim izborom jakih nogometaša. Jaka su momčad protiv koje je teško igrati, tako da nas čeka jedna zanimljiva i izazovna utakmica.

U utakmici na Lužnjikiju, mjestu naše najveće nogometne sreće, Ruse će bodriti 20 tisuća navijača koji će dati snažan vjetar u leđa Karpinovoj momčadi.

Kao i u Sočiju prije tri godine. Neka se ponovi...
 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider