Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
bravo, vatreni!

VIDEO: Hrvatska osvojila vrijedan bod u Rusiji i ostala na vrhu skupine, korak bliže SP-u

Hrvatska i Rusija odigrali su 0:0 u 4. kolu kvalifikacijske skupine H.

Nogometaši Hrvatske odigrali su na stadionu Lužnjiki utakmicu bez pogodaka na gostovanju kod Rusije u Moskvi, u utakmici 4. kola skupine H Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Vatreni su ostali prvi skupini sa sedam bodova koliko ima i druga Rusija, a pasao nam je i rezultat utakmice Slovenija - Slovačka koja je završila 1:1.

Sljedeću utakmicu Hrvatske će odigrati u Bratislavi kod Slovačke, u subotu, 4. rujna, s početkom u 20.45 sati u prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Mateo Kovačić VIDEO Dodir genijalca: Kovačić majstorski okrenuo trojicu Rusa pa podvalio Kramariću divider

Izbornik Zlatko Dalić u nastavak je kvalifikacija krenuo sa znatno izmijenjenom momčadi u odnosu na onu s EURA, u konkurenciji nije bilo Brekala, Petkovića, Rebića, Badelja i Vrsaljka, zbog ozljeda su otpali kapetan Modrić i Budimir, a zbog kartona pravo nastupa nije imao niti Vida, pa je uoči početka utakmice u Moskvi bod bio vrlo prihvatljiv.

Srećom, i Rusija je u odnosu na EURO uvelike izmijenila sastav, novi izbornik Valerij Karpin je pomladio sastav koji je izgledao vrlo neuigrano te je velikim dijelom susreta izgledalo kako su oba sastava zadovoljna bodom. Takav pristup donio je siromašnu predstavu bez pogodaka.

Miroljubivo do završnice prvog dijela

Sve do posljendjih pet minuta prvog poluvremena susret na Lužnikiju je ličio na prijateljsku utakmicu, a ne na susret najvećih konkurenata za prvo mjesto u skupini koje izravno vodi na SP. Dokaz tomu je i podatak kako je tijekom svih prvih 45 minuta napravljeno sveka pet prekršaja.

U tih prvih 40 minuta tek je Rusija uputila jedan opasan udarac prema hrvatskom golu, u 15. minuti se mladi 18-godišnji debitant Zaharjan izborio za udarac sa 15-ak metara iskosa s lijeve strane, no Livaković je vršcima prstiju odbio loptu u korner.

Hrvatska se iz letargije probudila u samoj završnici prvog poluvremena te u razdoblju od 39. do 43. minute stvorila tri izgledne situacije, ali niti iz jedne nije uspjela poentirati. Prvo je u 39. minuti Sosa uputio dobar centaršut s lijeve strane, ali Karavajev je omeo Pašalića u skoku pa je izostala konkretna završnica.

Samo minutu potom uslijedio je trenutak genijalnosti Kovačića koji se probio kroz trojicu suparničkih igrača i fenomenalno okomitom loptom proigrao Kramarića, no vatar Guilherme je pravovremeno istrčao sa svojih vrata te desetinku sekunde ranije stigao do lopte od našeg napadača i otklonio neminovan pogodak.

Niti akcija u 43. minuti kada je Juranović ubacio s desne strane zza Vlašića koji je glavom prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je nečuvan ostao Perišić. Nažalost, kapetan "vatrenih" u ovoj utakmici vrlo je loše reagirao i odlične pozicije s pet metara pucao pored gola.

Jeste li zadovoljni nulom u Rusiji?

Ukupno glasova:

Hrvatska se probudila opet pred kraj utakmice

Kazna za te propuste s kraja prvog poluvremena umalo je stigla već u prvoj minuti nastavka. Nakon dugog ubacivanja rukom iz auta lopta je stigla na udarac Zaharjanu na 15-ak metara od gola, no Livaković je obranio i taj pokušaj mladog Rusa.

 Prvu priliku u drugom poluvremenu Hrvatska je stvorila u 55. minuti kada je Kramarić ostavio loptu za Vlašića, ali i on je iz dobre pozicije loše reagirao.

Rusija je bila aktivnija sredinom drugog poluvremena, ali nije složila niti jednu spomena vrijednu priliku pred Livakovićem, dok je u 73. minuti došao red na Kramarića da oproba svoj udarac, ali i jjegov je pokušaj bio traljav i neprecizan.

Bilo je to posljednje što je napadač Hoffenheima napravio u dvoboju jer je minutu poslije zamijenjen zajedno s Perišićem, a umjesto njih na teren je stupio dvojac iz Prve HNL Oršić i Livaja.

U 82. minuti stigao je i prvi pokušaj Hrvatske koji je išao u okvir gola, Kovačić je dovukao loptu do Ivanušeca koji je uputio oštar udarac s ruba kaznenog prostora, no Guilherme je bio na mjestu.

Ionako oslabljena hrvatska obrana u samoj je završnici zapala u dodatne probleme, u 84. minuti ozlijedio se Ćaleta-Car, koji je u početni sastav upao u posljednji trenutak umjesto Gvardila, koji se ozlijedio na zagrijavanju, pa je na teren morao Škorić. I upravo je neodlučnost Škorića stvorila velike probleme, on je neshvatljivo propuštao loptu od sredine igrališta sve do 20-ak metara od našeg gola, a zatim je morao vraćati loptu Livakoviću i doveo ga u neugodnu poziciju, naš vratar je dodao kratko za Lovrena koji je izgubio loptu pod pritiskom dvojice igrača pa je Zabolotni došao u poziciju za udarac, no Livaković je ukrotio taj pokušaj.

Najbolji hrvatski igrač u Moskvi Kovačić u drugoj je minuti sudaččke nadoknade još jednom krenuo u slalom kroz rusku obranu, no otišao je previše ukoso pa njegov udarac nije pogodio okvir gola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider