Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se Machada?

Rumunj na klupi PAOK-a dolazi po osvetu: Zbog Dinama dobio je otkaz prije 10 godina

Razvan Lucescu pamti Dinamo još iz 2014. godine kada je sjedio na klupi Petrolula.

Razvan Lucescu (Foto: Afp)

Razvan Lucescu uspješno vodi PAOK još od ljeta 2021. godine, što je uistinu prava rijetkost u grčkom nogometu. Iskusni 55-godišnjak iza sebe ima bogatu trenersku karijeru, a osim klubova vodio je i rumunjsku nogometnu reprezentaciju od 2009. do 2011. godine.

Igračku karijeru proveo je u rodnoj Rumunjskoj, a i sam će priznati da je bolji i veći trener nego igrač. Prvi put je na klupu PAOK-a sjeo 2017. godine i izdržao dvije sezone i donio neopisivu radost navijačima solunskog kluba.

Oscar Whalley Ovo diže prašinu uoči velikog derbija: Rafalna paljba po vrataru kojeg je doveo slavni muž atraktivne Hrvatice divider

Rumunj je heroj i legenda PAOK-a, za sve je ''kriv'' naslov iz 2019. godine koji su osvojili nakon duge 34 godine čekanja iza atenskih klubova. Lucescu je tada htio ostati u Solunu, ali nije mogao odoljeti zovu Al Hilala i milijuna. Navodno su Saudijci platili vrtoglavu odštetu za Lucescua, dva milijuna eura PAOK je inkasirao za svog trenera.

Zoran Mamić mu ''smjestio'' otkaz

Ali, vratimo se u prošlost Lucescu je već imao iskustva s Hrvatima, točnije baš s Dinamom. Bilo je to u kasno ljeto 2014. godine kada je na klupi Petrolula lovio Europsku ligu.

Niko Kovač i Thomas Tuchel Najsretniji kad vidi Tuchelove rezultate kao trenera Bayerna trebao bi biti Niko Kovač divider

Modri su u play-offu Europske lige bili bolji s ukupnih 5:2 u dvomeču što je bio okidač za otkaz tada mladom treneru. Zoran Mamić je tada vodio Dinamo, a posebno se uzrezao u sjećanje sjajan slobodni udarac Portugalca Machada u prvoj utakmici odigranoj u Rumunjskoj.

Nakon Dinama je izdržao još dvije ligaške utakmice i dobio otkaz, ali njegova trenerska karijera otad ide samo ulaznom putanjom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider