Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključni trenutak

Tramezzani je napravio zamku za Hajduk, Karoglan je bio šokiran, ali jedan potez sve je promijenio

Hajduk je imao problema s Istrom 1961, ali je uspio doći do sva tri boda.

Utakmica Hajduk - Istra 1961 bila je specifična po tome što su bivši treneri Splićana i Puljana bili na suprotnim klupama, u novim ulogama protiv svojih nekadašnjih klubova.

"Mislav Karoglan pripremao je utakmicu na jedan način i onda ostao u šoku kad je vidio kako je Istra 1961 istrčala i porušila sve planove domaćeg trenera. Istrčali su u srednjem i visokom bloku i samim time potpuno su šokirali sve na Poljudu koji su pod vodstvom Paola Tramezzanija očekivali sasvim drukčiju Istru. Zapravo je ubio Hajdukovu igru u većini utakmice, nije bilo tu nekog lepršavog hajdučkog nogometa", primijetio je Mateo Pukšar u podcastu Utakmicu po utakmicu.

"Tramezzani je sve sveo na obranu prostora protiv Hajduka i na taj način pokazao koliko će on biti dobar fit za Istru. Istrine prosječne pozicije na ova dva gostovanja u Koprivnici i Splitu takva su da su bekovi izrazito defenzivni, ali istovremeno ćeš vidjeti da krilni igrači preoru teren", istaknuo je Igor Ćurković te dodao:

"Oba se krila moraju spuštati puno niže, to je izgledalo kao da se brane u božićnom drvcu 4-3-2-1. Što je bio ključ u svemu? Hajduk voli izlaziti u formaciji 3-1-5-1, tu Hajduk pokušava doći do kontrole i dominacije između protivničke vezne linije i obrane, ali Istra je odsjekla kanale da dođu do te sezone. Ključna razlika napravljena u drugom poluvremenu jest ta da se Krovinović sa svojim flasterom Petrusenkom samo odselio naprijed, pa je i došao do toga da zabije svoj 14. gol za Hajduk."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider