Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpuno različita razmišljanja

Kovač pod novom paljbom šefova: "Nemojmo se zavaravati. Igramo nemarno"

Šefovi Nike Kovača nisu bili zadovoljni nakon pobjede Bayerna kod Olympiakosa.

Salihamidžić, Kovač i Rummenigge (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je upisao i treću pobjedu u isto toliko utakmica u Ligi prvaka, nitko u Bayernu nije prezadovoljan igrom koju momčad Nike Kovača pruža u posljednjih nekoliko utakmica. Bayern je u utorak navečer slavio kod Olympiakosa s 3:2 i to u vrlo teškoj i neprijateljski nastrojenoj atmosferi. No, izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge nije bio previše impresioniran.

gol expired Srna Ukrajincima objasnio što ih sad čeka: ''Možemo biti sretni što je završilo 2:2'' divider

"Treba biti pozitivan. Imamo devet bodova nakon tri kola i gledamo s puno optimizma prema budućnosti. Igrali smo u Grčkoj gdje je maraton izmišljen i večeras smo iskusili maraton s preponama. No moramo biti samokritički i ne se zavaravati da će nam današnja igra donijeti uspjeha na kraju sezone. Igramo nemarno, baš kao i u subotu (Augsburg 2:2). Zabili smo tri gola, ali smo po šesti ili sedmi put ove sezone primili dva pogotka. To će nas kako će sezona odmicati dovesti do velikih problema", kazao je Rummenigge i nastavio.

"Želio bih samo podsjetiti da smo zbog nemarnosti protiv momčadi iz donjeg doma prvenstvene ljestvice izgubili neke vrlo važne bodove. Stoga bih želio uoči vikenda, u kojem igramo protiv još jedne takve momčadi (Union Berlin), pozvati sve igrače da budu maksimalno koncentrirani i motivirani da uhvatimo tri boda."

gol expired Potez vratara Šahtara postao predmet sprdnje: "Jedan od najnepotrebnijih penala u nogometnoj povijesti" divider

Sportski direktor Bayerna i čovjek koji je jedan od najzaslužnijih za dovođenje Nike Kovača u Bayern, Hasan Salihamidžić, također je bio kritičan nakon neuvjerljive pobjede.

"Poludiš malo nakon što vidiš ovakve utakmice. Sve mora biti bolje. Igramo s velikom željom, ali ne ide sve tako glatko. Ne kontroliramo sredinu terena i lopta nam ne klizi. Često nam se dogodi da se ne pojavimo na samom početku utakmice. Nisam frustriran, ali moramo se zamisliti i napredovati u nekoliko segmenata naše igre. Moramo se bolje braniti i bolje igrati kao momčad. Moramo više kontrolirati događanja na travnjaku", zaključio je Braco.

Bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač bio je zadovoljan osvajanjem tri boda, ne i igrom.

gol expired Trener Šahtara osvrnuo se na Bjeličinu taktiku, realno analizirao utakmicu divider

"Igrali smo u jako teškoj atmosferi. Nismo odigrali najbolje, ali to mi nije bilo najvažnije danas. Osvojili smo bodove i svaka čast mojim dečkima", kazao je Kovač i nastavio.

"Ne dominiramo trenutno travnjakom, ne idu nam stvari glatko, no i dalje smo uspjeli ostvariti rezultat. Pogreške se događaju, ali nitko ih ne radi namjerno. Svatko želi dati svoj maksimum, ali događa nam se pad koncentracije i nakon toga pogreške. Moramo se pobrinuti da idući pet utakmica do nove reprezentativne stanke odigramo dobro."

Bayern u subotu dočekuje Union Berlin, a u taj susret ulazi kao tek treća momčad Bundeslige.

Dres Vatrenih među publikom ispred Staples Centera (Screenshot: TNT) Hrvatski dres "izronio" iza leđa NBA legende, Shaq na to uzviknuo: "Croatiaaaaa!" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider