Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Blizu dogovora

Real dovodi zvijezdu i krpa najveće rupe: Zarađivat će više od Modrića, stajat će Real preko 100 milijuna eura

Real Madrid blizu je finalizacije pregovara s Antonijom Rüdigerom…

Luka Modrić, Mason Mount i Antonio Rüdiger (Foto: Afp)

Prvo polufinalna utakmica Lige prvaka u Manchesteru samo je pojačala dojam kod čelnih ljudi Real Madrida da moraju ozbiljno uložiti o obrambeno pojačanje. Manchester City postigao je četiri gola, a lako je mogao još toliko da su njegovi napadači bili precizniji.

Real blizu dogovara s Rüdigerom

Florentino Perez već davno je u akciji. Kraljevska kocka pala je na ime Antonija Rüdigera, 29-godišnjeg stopera Chelseaja i njemačke reprezentacije.

Pregovori traju nekoliko mjeseci. Marca piše da su Real i Rüdiger postigli dogovor te da su ostali samo detalji do finalizacije ugovora.

Rüdigeru ugovor s Chelseajem istječe u lipnju, a zasad nema naznaka da bi ga mogao produljiti. Nijemac je odbio sve dosadašnje pokušaje londonskih plavaca, a pretpostavlja se da je to napravio zbog toga što namjerava prijeći u Real.

Marca piše da je postignut dogovor o visini plaće, koja će iznositi 9 milijuna eura godišnje, a još se pregovara o duljini ugovora.

Ugovor na 4 godine, 44 milijuna eura zarade

Budući da će Rüdiger na ljeto biti slobodan i da Real neće morati platiti odštetu, jasno je da će njemački stoper dobiti izdašan bonus samo za potpis. Spekulira se da će iznositi osam milijuna eura.

Dakle, ako Rüdiger potpiše na četiri godine, zaradit će ukupno 44 milijuna eura, što je 11 milijuna po godini. Naravno da premije i specijalni bonusi u to nisu uračunati. 

Otprilike toliko, ili tek nešto manje, zarađuje i hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je pred potpisom novog ugovora.

Marca je prije nekoliko dana objavila neslužbenu listu plaća Realovih igrača u bruto iznosima. Po toj informaciji, Modrić zarađuje 20 milijuna eura godišnje, što je nešto manje od 11 milijuna eura kada se odbije porez. 20 milijuna eura u bruto iznosu dobio je i David Alaba, koji je prešao u Real iz Bayerna prošlog ljeta.

15 milijuna eura menadžerska provizija

Najplaćeniji igrači Real su Gareth Bale, Eden Hazard, Karim Benzema i Toni Kroos s 34, 30, 24 i 22 milijuna eura bruto godišnje plaće.

Plaća i bonus za Rüdigera neće biti jedini trošak. Pretpostavlja da će menadžerske provizije iznositi 15 milijuna eura. Na sve to Real još treba platiti porez pa se lako izračuna da će Madriđani za četiri godine investirati u Rüdigera preko stotinu milijuna eura.

U Realu smatraju da je to ipak dobar posao. Da Madriđani kupuju igrača sličnih referenci, a koji je pod ugovor, cifra bi bila puno veća.

Međutim, ostaje otvorenim hoće li Rüdiger riješiti Realove probleme u obrani jer čini se da tu ima više rupa koje treba pokrpati. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider