Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Previše radiš..."

Rooney ispričao anegdotu s Fergusonom nakon rođenja sina i kako je od njega dobio najbolji savjet

Wayne Rooney zlatne dane svoje igračke karijere doživio je u Manchester Unitedu pod vodstvom Sir Alexa Fergusona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izrazito teškoj situaciji Wayne Rooney na početku svoje trenerske karijere radi dobar posao u Derby Countyju.

Klubu je zbog financijskih nepravilnosti ove sezone oduzet 21 bod, mnogi igrači su ih napustili pa je jasno koliko je teška misija izbjegavanja ispadanja u niži rang.

Međutim, Rooney se ne predaje, a Englezi mu zbog svega što je dosad napravio prognoziraju da će, poput igračke, imati i veliku trenersku karijeru. Bivši igrač Evertona i Manchester Uniteda tražena je roba u engleskim medijima, a u jednom od brojnih intervjua dotaknuo se i svog odnosa sa Sir Alexom Fergusonom, čovjekom pod čijim je vodstvom igrao najbolji nogomet u karijeri i na klupskoj razini osvojio sve što se moglo osvojiti.

Poludio zbog Fergusonove odluke

Između ostalog, prepričao je anegdotu iz vremena kad mu se rodilo prvo dijete.

"Sjećam se kad se Kai rodio, samo sam razmišljao o tome kako trebam biti odgovoran. Alex Ferguson me nazvao, zamolio da suprugu Coleen ostavim u bolnici i odem kući jer smo sutradan igrali protiv moskovskog CSKA u Ligi prvaka. Rekao sam mu 'nisam spavao dva dana', ali on mi je odgovorio 'idi kući, sutra ćeš igrati'. Došao sam na stadion, a on me ostavio na klupi! Istovremeno je dan odmora dao Dimitru Berbatovu. Bio sam ljutit! Nakon toga mi je dao slobodan dan", prepričao je Rooney.

S Fergusonom je ipak bilo kudikamo više lijepih trenutaka za Rooneyja, koji kaže da je od legendarnog menadžera dobio najbolji savjet u karijeri.

"Sačuvaj malo goriva..."

"Jednom mi je rekao: 'Wayne, previše radiš'. Upisao sam ga: 'Kako to mislite? Nije li to ono što želite?' ", rekao je Rooney.

"Ja sam uvijek pokušavao trčati što sam jače mogao tijekom svih 90 minuta i često mi se događalo da sam u zadnjih 10-ak minuta umoran. Sir Alex mi je poručio: 'Probaj zadržati malo goriva u spremniku, jer ta šansa za pobjedu možda neće stići sve do 90. minute utakmice'."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider