Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVA ŽRTVA REBUILDINGA?

Ronaldovi dani na Old Traffordu su odbrojeni? Poruka Ten Haga ozbiljno će uzdrmati Portugalca!

S 37 godina na leđima Cristiano Ronaldo bi mogao biti prisiljen tražiti novu sredinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji sati prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka donijeli su pravu bombu, povratak Cristiana Ronalda u Manchester United. Vijest koja je kod navijača Crvenih vragova probudila nadu da je samo to ono što je nedostajalo za povratak u borbu za titulu.

Sedam i pol mjeseci kasnije Ronaldo je najbolji strijelac momčadi s 18 ovosezonskih pogodaka. Ali, ta momčad trenutno se nalazi na sedmom mjestu ligaške ljestvice te je vrlo rano ispala iz Europe, kao i iz oba nacionalna Kupa. Manchester United igra najlošiju sezonu otkako je Premier lige, a ona se trenutno igra po 31. put.

gol expired Manchester United igra najlošiju sezonu otkako je Premier Lige, a najveći problemi tek se naziru divider

Same brojke govore o efektu kakav je Ronaldo napravio. Dovoljno je pogledati one pored Brune Fernandeza, prošlosezonskog vjerojatno najboljeg igrača lige i čovjeka najzaslužnijeg za drugo mjesto na završnoj ligaškoj ljestvici. No, i kod svih ostalih je sličan slučaj, a još najgore izgleda vizualni dojam na terenu. United je u kaosu koji su pokušali srediti smjenom Ole Gunnara Solskjaera, čovjeka koji Ronalda zapravo nije htio te od početka nije bio s njim u dobrim odnosima.

Ovakva sezona već je prije nekoliko mjeseci dovela do odluke o "rebuildingu", odnosno izgradnji momčadi. Ralf Rangnick je doveden da izgura sezonu do kraja te s ciljem da pomogne oko izbora čovjeka koji će momčad preuzeti i krenuti s njom gotovo od nule. Sve se više čini kako je odluka pala na tvorca Ajaxova čuda, Erika Ten Haga.

Ten Hag je stvorio dva jaka Ajaxa

Ten Hag je u samo pet godina uspio stvoriti dvije moćne Ajaxove momčadi. Onu s kojom je došao na korak do finala Lige prvaka su rasprodali, ali već sad on ponovno ima sastav s kojim dominira u nizozemskoj ligi. Već samo to su savršene reference za ono što se traži, a nakon nekoliko odrađenih razgovora s upravom čini se da će on uistinu biti taj.

U engleskim medijima isplivale su neke informacije s posljednjeg sastanka, na kojem su se dohvatili teme kadra. Osim što je on vjerojatno poželio ostanak Paula Pogbe, što bi moglo biti razlogom za ponudu novog ugovora Francuzu, otkriveno je i kako se jednog velikog dijela igrača namjerava riješiti. Ime koje se svakako najviše ističe je upravo ono Cristiana Ronalda.

gol expired United sprema superbogati ugovor za Pogbu, to bi mogao biti ozbiljan udarac za Liverpool divider

Poznato je kako je Ten Hag trener koji ne prihvaća igrača kojima bi momčad svojevrsno robovala, pa takav stav ne čudi. Osim što s takvim nekim nije lako uspostaviti balans u svlačionici, Ronaldo je i na terenu onaj kojem se momčad mora prilagoditi. Nekome tko ima svoju taktičku viziju to zapravo kvari cijelu koncepciju.

Pitanje je tko želi Ronalda

Zanimljivo je ovdje vidjeti i stav navijača, istih onih koji su ljetos slavili povratak jednog od najboljih igrača u povijesti kluba, što Ronaldo na račun svojeg prvog mandata svakako je. Ovakav stav Ten Haga je u komentarima glasno pozdravljen od većine njih. Čak i neki mediji vezani uz grad Manchester u svojim naslovima to glasno pozdravljaju te čak nazivaju ispunjenjem želje navijača.

Ronaldo će vjerojatno biti ponuđen drugim klubovima i sumnjamo da će United tražiti neku odštetu. Uostalom, bez nje su ga i doveli. Puno će bitnije biti riješiti se njegovih primanja od 26 i pol milijuna funti godišnje, što je najveća plaća u Premier ligi i čak šest milijuna više od onoga što dobiva Kevin De Bruyne. Pitanje je postoji li klub spreman dati mu toliko te automatski dobiti igrača kojem moraš prilagoditi svoju igru.

Sve u svemu, već je odavno jasno kako će Manchester United ovog ljeta biti jedna od najzanimljivijih sportskih tema, a situacija s Ronaldom samo je jedna od epizoda koje će imati itekako veliku praćenost.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider