Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skup ambasador

Ronaldo će u Saudijskoj Arabiji zaraditi dvostruko od onoga što se pisalo: Drugi projekt donijet će mu još 200 milijuna eura

Dobit će 200 milijuna eura za svoj ugovor i još toliko za promociju kandidature Saudijske Arabije za SP 2030. godine.

Rudi Garcia i Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo (37) dobit će više od 400 milijuna eura u Saudijskoj Arabiji, od čega polovicu za promicanje buduće kandidature te kraljevine za Svjetsko prvenstvo 2030. godine, rekao je izvor blizak njegovu novom klubu za AFP.

Ronaldo je prošlog tjedna i službeno predstavljen u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al Nassr, a za novu momčad trebao bi debitirati 22. siječnja.

Ronaldov apartman u Rijadu FOTO Pogledajte Ronaldov "kraljevski apartman" u Rijadu: Zakupio 17 soba u tornju hotela za 284 tisuće eura mjesečno divider

Portugalac će dobiti 200 milijuna eura u sklopu svog dvoipolgodišnjeg ugovora s Al Nassrom te još 200 milijuna kako bi bio "ambasador" zajedničke kandidature koju Saudijska Arabija, zajedno s Grčkom i Egiptom planira podnijeti za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2030. godine, rekao je izvor blizak pregovorima koji je želio ostati anoniman.

Žele skrenuti pozornost na svoju kandidaturu

Dolazak bivšeg igrača Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa dio je želje vodstva Saudijske Arabije kako bi se privukla pozornost kakvu je dobio katarski susjed, koji je bio domaćin Svjetskog prvenstva 2022.

David de Gea i Cristiano Ronaldo Novi poredak na Old Traffordu: Manchester Unitedu dosta je šišanja, uvodi pravilo CR7 divider

Prema istom izvoru, dogovor su podržali članovi kraljevske obitelji, uključujući prijestolonasljednika zemlje i de facto vladara Mohammeda bin Salmana.

"Mohammed bin Salman i (njegova braća) Naif, Turki i Rakan, djeca kralja Salmana, svi su počasni članovi Al Nassra, iz vremena prije nego što je njihov otac postao prijestolonasljednik."

"Htjeli su dati nadmoć svom klubu i staviti ga u središte pozornosti. Najbolji način bio je dovesti najboljeg igrača na svijetu", dodao je izvor.

Saudijski fond koji ulaže u sport stavljen na raspolaganje

Prema tom izvoru, na korištenje je stavljen državni fond Public Investment Fund (PIF).

"Al Nassr i ostali saudijski klubovi nemaju potrebna sredstva za takav ugovor. PIF je bio taj koji je jamčio plaćanje."

Vincent Aboubakar Saudijci zbog Cristiana Ronalda otpustili čovjeka koji je u Katru uništio Srbiju i Brazil divider

Saudijski fond, koji sve više ulaže u svijet sporta, prošle je godine kupio engleski nogometni klub Newcastle United.

Drugi izvor blizak Al Nassru potvrdio je za AFP da prinčevi stoje iza iznenađujućeg dogovora.

"Braća su bila ta koja su predložila posao i nastojala ga dovršiti pod svaku cijenu", navodi se.

Al Nassr je osvojio devet naslova prvaka Saudijske Arabije, ali nikada nije bio prvak Azije, za razliku od rivala Al-Hilala, koji je četiri puta bio prvak, te Al-Ittihada, koji je osvojio dva puta azijsku Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider