Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati nogometaš

Ukrajinski reprezentativac upozorava svijet: "Putin je reinkarnacija Hitlera, on ne želi samo Ukrajinu"

Roman Zozulja nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina reinkarnacijom Hitlera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roman Zozulja, ukrajinski nogometaš koji trenutno nosi dres španjolskog drugoligaša Fuenlabrade oglasio se na Facebooku zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Oštro je napao ruskog predsjednika Vladimira Putina kojeg je usporedio s Adolfom Hitlerom.

"Svijet mora shvatiti da je Putin reinkarnacija Hitlera i da su njegovi planovi puno ambiciozniji od osvajanja Ukrajine. Suočit ćemo se s tim", napisao je ukrajinski nogometaš koji je u karijeri nosio dres kijevskog Dinama, Real Betisa i Albacetea.

Prije Zozulje na društvenim mrežama se oglasio i Oleksandr Zinčenko koji je poslao brutalnu poruku Putinu, ali ona je ubrzo uklonjena.

Zozulju optužili da je radikalni desničar

Inače, Zozulja je krajem 2019. godine dospio u središte svjetske javnosti jer je zbog njega prekinuta utakmica druge španjolske lige između Rayo Vallecana i Albacatea koja je odigrana tek šest mjeseci kasnije.

Tada je njegova momčad odbila izaći na teren u drugom poluvremenu jer domaći navijači nisu prestajali skandirati svojem bivšem igraču da je nacist.

gol expired Najdugovječniji trener Darija Srne ne želi napustiti Ukrajinu: "Neću pobjeći iz Kijeva, nisam kukavica" divider

Početak konflikta između uglavnom ljevičarski nastrojenih navijača Raya i Zozulje dogodio se prije dvije godine kada je Ukrajinac došao u madridski klub na posudbu iz Betisa.

Nekoliko dana poslije uprava kluba objavila je da je raskinula ugovor sa Zozuljom zbog pritiska radikalne frakcije navijača Raya zvane Bukaneros. Oni su optužili ukrajinskog reprezentativca da je povezan s neonacističkim grupama u Ukrajini.

Tablica La Liga2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider