Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rumunjski trener

Najdugovječniji trener Darija Srne ne želi napustiti Ukrajinu: "Neću pobjeći iz Kijeva, nisam kukavica"

Mircea Lucescu, bivši trener Šahtara i Darija Srne rekao je kako neće pobjeći iz Ukrajine zbog Rusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mircea Lucescu, jedan od najdugovječnijih trenera Šahtar Donjecka i bivšeg hrvatskog kapetana Darija Srne oglasio se povodom ruske invazije na Ukrajinu.

Danas je trener kijevskog Dinama, a uslijed mučne situacije kazao je da su sva sportska događanja u Ukrajini suspendirana na mjesec dana, ali da ne planira pobjeći iz Ukrajine u rodnu Rumunjsku.

Lucescu je 12 godina vodio Šahtar

"Sva sportska događanja u Ukrajini su suspendirana na 30 dana, neću napustiti Kijev i vratiti se u Rumunjsku. Nisam kukavica. Nadam se da će ovi veliki ljudi bez mozga zaustaviti ovaj rat. Nikad nisam pomislio da je ovo moguće", rekao je Lucescu za rumunjski portal Fanatik.

gol expired Schalke uklonio logo najveće ruske tvrtke sa svog dresa i poslao snažnu poruku Ukrajini divider

Inače, Lucescu je čak 12 godina sjedio na klupi Šahtar Donjecka za koji je nastupao i legendarni hrvatski reprezentativac Darijo Srna koji danas obnaša funkciju sportskog direktora kluba.

Šahtar morao pobjeći iz Donjecka

Upravo je Šahtar morao pobjeći iz Donjecka koji su zauzet od strane ruskih pobunjenika već tijekom prvih ratnih sukoba 2014. godine. Od tada pa sve do danas igraju u izbjeglištvu.

Prvo su godinu dana bili u Lavovu, a nakon toga u Harkivu. Nažalost, velebni stadion Šahtara, Donbass Arena je ozbiljno oštećen u ratu, a navodno je sav inventar stadiona opustošen od strane ruskih pobunjenika.

Tablica Premierliga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider