Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAOS U UKRAJINI

Hrvatski trener: "Darijo Srna i Ognjen Vukojević su blokirani u Ukrajini, bombe padaju oko nas"

Igor Jovičević je otkrio kakvo je stanje u ratu pogođenoj Ukrajini. Svi Hrvati pokušavaju izaći iz zemlje.

Darijo Srna (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Počeo je rat u Ukrajini. Rusija je probila ukrajinske granice i već se poginuli broje u desecima. Oko 100 Hrvata nalazi se u Ukrajini, a među njima su i poznati hrvatski sportaši.

Svoje svjedočanstvo o ratnom stanju u Ukrajini otkrio je Igor Jovičević, bivši trener Dinama, koji danas sjedi na klupi Dnjipra.

''Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad... Evo, pobjegli smo iz Dnjipra, potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga'', rekao je Jovičević za Sportske novosti.

Fedor Smolov Prvi poznati Rus koji se izjasnio protiv rata: Nogometna zvijezda odaslala jasnu poruku divider

Srna i Vukojević blokirani u Ukrajini

''Pričao sam sa Srnom i Vukojevićem, oni su u Kijevu, blokirani. Iz Kijeva se trenutno ne može izaći! Zvao sam naše veleposlanstvo, ali nisam uspio nikoga dobiti. Ma, vjerujte, doživio sam svašta, preživio sam i one potrese u Zagrebu, oba, ali ovo je... Ma, užas'', kaže hrvatski trener.

UEFA UEFA sazvala izvanredni sastanak zbog invazije na Ukrajinu, Šveđani ne žele u Rusiju divider

S njim je i Neven Đurasek, nogometaš Dinama na posudbi

''Došli smo 120 kilometara od Dnjipra. Danas, vjerojatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost. Stali smo u jednom hotelu na putu, tu smo Neven Đurasek, ja i ostali stranci iz kluba, sutra ćemo pokušati nastaviti. Dok vam ovo pričam, čuju se eksplozije oko nas, cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, tko zna što nas čeka idućih dana.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider