Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti kaos

UEFA sazvala izvanredni sastanak zbog invazije na Ukrajinu, Šveđani ne žele u Rusiju

UEFA će razmatrati nekoliko tema koje se usko tiču ruske invazije na Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin sazvao je izvanredni sastanak svojeg Izvršnog odbora za petak, 25. veljače.

Iz krovne europske nogometne organizacije poručuju da će se sastanak održati "kako bi se ocijenila situacija i poduzele sve potrebne odluke nakon razvoja događaja između Rusije i Ukrajine u protekla 24 sata".

"Daljnja komunikacija bit će objavljena nakon sastanka Izvršnog odbora", kažu u Nyonu.

Što bi ova najava mogla značiti? Prije svega, da će se razmatrati o mogućoj promjeni domaćinstva ovosezonskog finala Lige prvaka.

Rusija ostaje bez finala Lige prvaka?

Sankt Peterburg bi 29. svibnja trebao biti domaćin, ali brojni inozemni mediji, naročito engleski koji navijaju za Wembley, pisali su i prije početka ruske invazije da bi se zbog napetog stanja Rusima trebalo oduzeti domaćinstvo.

Druga točka izvanrednog sastanka mogla bi se odnositi na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Prema ranije održanom ždrijebu i rasporedu, Rusija bi 24. ožujka trebala ugostiti Poljsku, a ako Rusi pobijede u toj utakmici, u odlučujućoj utakmici kvalifikacija trebali bi ponovno biti domaćini, i to pobjedniku dvoboja Švedska - Češka.

"To je mogući scenarij, ali kada smo se probudili jutros, spontano razmišljanje navodi na to da je nezamislivo da za nekoliko tjedana igramo nogometnu utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje, nema želje da igramo nogometnu utakmicu u Rusiji", kazao je Karl-Erik Nilsson, predsjednik Švedskog nogometnog saveza.

Šveđani: Važno je da se položi oružje

"Naše misli su sa ukrajinskim prijateljima i nogomet mi se čini manje važnim usred ovog pakla", dodao je Nilsson.

On nije pozvao da se Rusija izbaci iz kvalifikacija za SP: "Mislim da ne bismo trebali naglo donositi odluke. Trebali bismo uzeti vremena i vidjeti što je potrebno učiniti. Trenutno je važno da se položi oružje i da zavladaju mir i sloboda."

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza kazao je da bi želje Ukrajinaca trebale biti vodič za nogometnu reakciju.

"Trenutno Ukrajinci imaju puno važnijeg posla od nogometa, ali važno je da zahtjev dođe iz Ukrajine. Budućnost dolazi i morat ćemo pokazati solidarnost s našim nogometnim prijateljima u Europi", rekao je Nilsson.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider