Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži pravog čovjeka

Roman Abramovič neće prodavati Chelsea vlasnicima iz dvije države

Ruski gazda Roman Abramovič želi prodati klub što prije, ali neće ga dati baš bilo kome. Naime, ne želi prodavati vlasnicima iz Saudijske Arabije i Kine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski oligarh Roman Abramovič stavio je Chelsea na prodaju zbog pritiska javnosti da mu se klub oduzme i njegova sredstva zamrznu, ali neće ga prodati bilo kome.

Ruska invazija u Ukrajini zabrinula je Romana Abramoviča, koji strahuje kako će mu se zamrznuti sredstva u inozemstvu pa je odlučio prodati Chelsea kako klub ne bi patio. Želi ga prodati što prije, ali neće ga dati baš bilo kome. Naime, ne želi prodavati vlasnicima iz Saudijske Arabije i Kine.

gol expired Abramovič neće dugo tražiti kupca za Chelsea: Ovi ljudi spremni su iskrcati tri i pol milijarde eura divider

Navijači podržali prodaju kluba

Odluka o prodaji naišla je na podršku navijača i klupskih legendi poput Johna Terryja, a Abramovičev jedini razlog je kako klub ne bi patio zbog mogućih sankcija koje bi bile uvedene zbog njega.

Iako se Abramovič želi što prije otarasiti vlasništva, bankar Joe Ravitch kojeg je Abramovič zadužio da mu pronađe kupca kaže kako će najprije provjeriti pozadinu mogućeg kupca.

gol expired Chelsea poklopio McGregora koji ih je htio kupiti: Okrznuli su i legendu Manchester Uniteda divider

Traže čovjeka koji nije politčki kontroverzan

"Nećemo srljati nikuda, izuzetno nam je bitno pronaći Chelseaju pravog vlasnika koji će nastaviti voditi klub prema gore“, rekao je Reutersu.

Također, Abramovič navodno ne želi prodati klub čovjeku koji je "politički kontroverzan“ zbog vlastite situacije pa mu je bitno pronaći nekog tko se neće jednog dana možda naći u sličnoj situaciji kao on. To znači da neće prodavati gazdama iz Kine i Saudijske Arabije, a navodno neće poslovati ni s kim tko dolazi iz zemlje koja krši ljudska prava.

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider