Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njima je to kikiriki

Abramovič neće dugo tražiti kupca za Chelsea: Ovi ljudi spremni su iskrcati tri i pol milijarde eura

Roman Abramovič javno je objavio da prodaje Chelsea, klub koji je kupio 2003. godine za 140 milijuna funti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu svojih nastojanja da se, što je više moguće, distancira od Vladimira Putina, ruski milijarder Roman Abramovič ovih je dana javno objavio da želi prodati Chelsea.

Pritom je izvjesio i cijenu koju traži za klub koji je aktualni prvak Europe i svijeta: tri milijarde funti. U eurima je to tri milijarde i 630 milijuna. Američka banka Raine Group zadužena je za prodaju Chelseaja.

Prvi koji se javio bio je kontroverzni MMA borac Conor McGregor, a premda je u karijeri zaradio puno i još uvijek zarađuje od svojih poslova izvan ringa odnosno kaveza, Irac ipak nema toliko novca da kupi Chelsea koji ga je brutalno poklopio nakon njegove objave.

Novi vlasnik trenutno trećeplasiranog sastava engleske Premier lige postat će neki ozbiljan igrač na svjetskom ekonomskom tržištu, a zasad je u javnost isplivalo nekoliko imena.

Jim Ratcliffe je najbogatiji Britanac, njegovo bogatstvo procijenjeno je na otprilike šest milijardi funti, a već ima dva kluba u svom vlasništvu – francusku Nicu i švicarski Lausanne-Sport. Ratcliffe, koji ima 69 godina, živi u Londonu i posjeduje pretplatu na Chelseajeve domaće utakmice, iako je deklarirani navijač Manchester Uniteda.

Švicarski milijarder, 86-godišnji Hansjorg Wyss, htio bi kupiti Chelsea i tako u svojoj korporaciji pridodati londonski klub dvama franšizama iz Los Angelesa – bejzbolašima Dodgersima i košarkašima Lakersima.

Treći zainteresirani kupac kojeg spominju engleski mediji je Stephen Ross, 81-godišnji Amerikanac koji je svoje bogatstvo izgradio na nekretninama. Vlasnik je NFL momčadi Miami Dolphinsa i njihovog Hard Rock Stadiuma, ujedno i jedan od onih koji još uvijek čvrsto stoje uz ideju osnivanja Superlige.

U svakom slučaju, izvjesno da je zainteresiranih kupaca neće nedostajati i da će Chelsea ubrzo dobiti novog vlasnika.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider