Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
polufinala s 11 golova

Roma vodila pa teško nastradala kod Uniteda: Arsenal pao kod Villarreala

Velika borba za finale Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Villarreala i Manchester Uniteda stvorili su prednost u prvim utakmicama polufinala Europske lige svladavši na domaćim travnjacima Arsenal, odnosno Romu. Villarreal je bio bolji od Arsenala sa 2:1 (2:0), dok je Manchester United nadigrao Romu sa 6:2 (1:2).

Sastav Villarreala, koji igra u svom četvrtom europskom polufinalu, bio nadomak je svog prvog plasmana u finale nekoga od eurokupova. Nakon sat vremena na svom Madrigalu je momčad koja je u četvrtfinalu izbacila zagrebački Dinamo imala prednost od 2:0 i igrača više.

Ivano Balić - 5 Balić o tome hoće li postati izbornik Hrvatske i što je uveo umjesto hita Doris Dragović divider

Već u 5. minuti susreta Villarreal je poveo golom Triguerosa nakon lijepog prodora i asistencije Chukwuezea da bi u 30. minuti Albiol ostao sam na tri metra od suparničkog gola nakon udarca iz kuta i pokušaja udarca glavom Gerarda Morena te mu nije bilo teško zatresti mrežu.

Kada je Ceballos isključen u 57. minuti zbog drugog žutog kartona činilo se kako je Arsenal u bezizlaznoj situaciji. No, gosti su dobili priliku za povratak u utakmicu kada je Saka srušen u kaznenom prostoru, a Pepe nije propustio u 73. minuti s bijele točke smanjiti na 2:1.

Od 80. minute snage na terenu su bile poravnate jer je zbog dva žuta kartona isključen i domaći igrač Capoue, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao tako da je pitanje ukupnog pobjednika u potpunosti otvoreno prije uzvrata u Londonu za tjedan dana.

gol expired Saznali smo kako je Modrićev dres završio među rukometašima: Legenda hrvatskog rukometa imala je samo jednu želju divider

Manchester United je na svom Old Traffordu na krilima fantastičnih Brune Fernandesa i Edinsona Cavanija stigao do uvjerljive 6:2 pobjede protiv Rome. Portugalac i Urugvajac su postigli po dva gola uz po dvije asistencije te praktički odveli svoj sastav u finale.

United je poveo u 9. minuti upravo golom Fernandesa i to nakon odlične akcije u kojoj su sudjelovali Pogba i asistent Cavani. Roma je do odmora uspjela preokrenuti jer je zbog igranja rukom Pogbe gostujući sastav dobio kazneni udarac kojega je u 15. minuti realizirao Pellegrini za 1:1, da bi u 34. minuti Džeko pogodio s pet metara za 1:2 na asistenciju Pellegrinija iako je najvažniji potez u toj akciji bilo Mhtarjanovo proigravanje Pellegrinija.

Iako je vodila sa 2:1, Roma je u prvom poluvremenu imala i prilično nesreće jer su joj se ozlijedila čak trojica igrača, veznjaci Veretout i Spinazzola te vratar Lopes, a to je uvelike došlo na naplatu u nastavku kada je igrao samo Manchester United.

gol expired Kakav kaos u Primeri: Barcelona imala prvo mjesto pa izgubila od Granade na Camp Nou divider

Do izjednačenja su domaći stigli u 48. minuti kada je Cavani najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon što je Mirante obranio udarac Wan-Bissake kojega je sjajno proigrao Fernandes. Pogodak za 4:2 postigao je Fernandes u 71. minuti iz kaznenog udarca kojega je izborio Cavani, da bi golove za 5:2 i 6:2 postigli Pogba u 75. minuti na asistenciju Fernandesa te Greenwood u 86. minuti na dodavanje Cavanija.

Sva je prilika kako će uzvrat za tjedan dana u Rimu biti formalnost.

Pobjednici polufinala igrat će u finalu u Gdanjsku 26. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider