Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
LEGENDA

Balić o tome hoće li postati izbornik Hrvatske i što je uveo umjesto hita Doris Dragović

Prvi intervju Ivana Balića nakon povratka u reprezentaciju.

U dvoboju 4. kola EHF EURO Kupa hrvatski rukometaši su u Varaždinu slavili protiv Slovačke s 26:23 (12:13).

Izabranici Hrvoja Horvata, koji igraju u bitno pomlađenom sastavu, stigli su i do četvrte pobjede u ovom natjecanju i druge u Varaždinu u samo dva dana protiv Slovačke.

Nakon utakmice intervju za Dnevnik Nove TV je dao Ivano Balić, pomoćnik Hrvoja Horvata.

''Bilo je teško, promašili smo četiri-pet zicera i tu smo dali Slovacima priliku da povedu. U drugom poluvremenu u prvih 15 minuta smo se tražili, posložili smo obranu i postigli neke lake golove i na kraju rutinski došli do pobjede'', rekao je Balić pa otkrio da je cilj bio na ovom okupljanju isprobati neke mlade igrače.
''Da, to je bio cilj ovih priprema, imamo četiri nova pivota. Izbornik traži nekoga tko može igrati u oba pravca. Mislim da su svi pokazali da ih možemo koristiti na toj poziciji.''

Kako ste se snašli na novoj poziciji?

''Dobro dok ne moram stajat svih 60 minuta, čuvam leđa i dobro je. Horvat to vodi i potpuna je sloboda. Na trenerima je da mladima damo što više informacija kako bi o tome mogli razmišljati i prenijeti na utakmici. Trebam biti onako malo tiši, ipak to izbornik vodi. Uglavnom se dobro slažemo. Imamo te mlađe generacije koje su nam dosta dobre, a sada treba vidjeti tko može napraviti taj iskorak da pomogne A selekciji na velikim natjecanjima.''

Ivano Balić kao izbornik?

''Sada su ove klupe udobne pa ću se zadržati na njima, a o tom potom'', rekao je Balić.

Na jednoj minuti odmora se čuo TBF i pjesma ''Malo sam maka'', je li to vaša glazbena želja?

''A je, guram je već dva dana pa smo je uspjeli ubaciti na kraju utakmice'', rekao je Balić, a novinar Vlado Boban je u šali dodao:

''Rekli su mu igrači da im je dosta Doris Dragović i takvih uspješnica, malo noviteta u reprezentaciji…'', a onda je Balić prasnuo u smijeh.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider