Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijena prava sitnica

Amerikanci kupili slavni talijanski klub: Vlasnik je težak četiri milijarde dolara

Bogatstvo novog vlasnika Rome procjenjuje se na četiri milijarde dolara. Prema tome je 504. najbogatiji čovjek na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka grupacija Friedkin od ponedjeljka je i službeno postala većinski vlasnik talijanskog nogometnog prvoligaša Rome kupivši 86.6 posto dionica kluba.

Friedkin Group, u vlasništvu američkog biznismena Dana Friedkina, u pregovorima za kupovinu većinskog dijela Rome bila je još od prosinca prošle godine, ali zbog pandemije koronavirusa proces se otegnuo.

gol expired Što će Tudor donijeti u Juventus? Talijanski novinar o razlozima Pirlova poziva divider

Prema medijskim navodima, Friedkin je dosadašnjem većinskom vlasniku Jamesu Pallotti za njegov udio u vlasništvu isplatio 591 milijun dolara.

Dan Friedkin preuzeo je i dužnost predsjednika Uprave kluba u kojoj su još Ryan Friedkin, Guido Fienga, Marc Watts, Eric Williamson i Ana Dunkel. Izvršni direktor bit će Guido Fienga.

Novi vlasnik Dan Friedkin u svom vlasništvu ima desetak tvrtki, a prema Forbesu njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko četiri milijarde dolara. Prema tome je 504. na listi najbogatijih ljudi na svijetu.

Roma je prošle sezone završila na petom mjestu Serie A i tako izborila Europsku ligu. Ispred Rome smjestili su se Lazio, Atalanta, Inter i Juventus. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider