Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvostruki dobitak

Roma i Milan ne bore se samo za Ligu prvaka: Koga će odabrati čovjek koji se najviše približio Juveu?

Maurizio Sarri možda više nije poželjan u Londonu, ali je itekako rado viđen u Italiji.

Maurizio Sarri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Engleskoj i Italiji traje neviđena borba za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Chelsea se grčevito bori za tu poziciju s Arsenalom i Manchester United, dok je u Seriji A totalna ludnica.

Milan i Atalanta imaju po 56 bodova, Roma 55, Torino 53, a Lazio 52. Do kraja je pet kola, a mjesto je najvjerojatnije samo jedno.

A hoće li Maurizio Sarri sljedeće godine biti u Ligi prvaka tek ćemo vidjeti. Kao i to na čijoj će klupi sjediti. Već se mjesecima priča kako će napustiti Chelsea, ali izgleda da će uspjeti ostati na klupi do kraja sezone. No čak ga ni ulazak u Ligu prvaka ne bi trebao spasiti Abramovičeva gnjeva.

Predviđa se kako bi se Sarri trebao vratiti u Italiju. 60-godišnji bivši bankar, čiji je Napoli bilo pravo uzbuđenje za gledati, nije uspio do kraja implementirati svoj ''Sarriball' stil u momčad iz zapadnog Londona. Logično je da mu treba još jedna sezona, ali Chelseajeva politika je najbrutalnija od svih.

Roma to jedva čeka. Rim očekuje Sarrija raširenih ruku i navodno velike nade polažu njegov u dolazak. No rimsi Corriere dello Sport tvrdi da je Roma dobila velikog konkurenta u Milanu, gdje se već najavljuje odlazak klupske legende Gennara Gattusa, čak i ako ovaj izbori Ligu prvaka.

Sarri se s 91 bodom prošle sezone najviše približio nedodirljivom Juventusu koji je u Italiji priča sa sebe. Rimski dnevnik tvrdi da se i Sarri želi vratiti kući i napokon skinuti Juve s trona.

Uzbudljiv i napadački nogomet, k tome i rezultatski efikasan mamac je za navijače, a to je ono što treba i Milanu i Romi. Tko izbori Ligu prvaka imat će i velike šanse da uzme i Sarrija.

Eric Bautheac zabio gol o kojem priča nogometni svijet (Screenshot) Nogometni svijet pita se je li ovo najdrskiji penal u povijesti ili sreća, a strijelac tvrdi: ''Baš to sam htio'' divider

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider