Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
roman ''nemilostivi''

Chelsea nastavlja s brutalnom politikom: Sarriju je vrijeme možda već isteklo

Je li moguće da će Chelsea ''potrošiti'' još jedno veliko trenersko ime u samoj jednoj sezoni?

Maurizio Sarri (Foto: AFP) (Foto: Maurizio Sarri)

San navijača Chelseaja kako će hit-trener Maurizio Sarri vratiti londonski klub u bitku za titulu doživio je konačni kraj sramotnim porazom od Bournemoutha u srijedu. To je bio najveći poraz Chelseaja u Premierligi u posljednje 23 godine i odmah su krenule priče koje su dosad tiho kolale oko Stamford Bridgea.

Maurizio Sarri, hvaljeni trener koji je s Napolijem oduševio nogometne sladokusce, vrlo vjerojatno neće doživjeti i drugu sezonu na klupi kluba Romana Abramoviča. To je sjajno u svojoj kolumni na Telegraphu analizirao legendarni nogometaš Liverpoola i danas uspješan analitičar Jamie Carragher.

On tvrdi kako je Sarri na ledu kod gazde kluba te je situacija takva da vjerojatno i on uskoro odlazi u maniri svojih prethodnika zbog brutalne politike kluba. Sarri je tvrdoglav tip, a to se nimalo ne sviđa još jednom takvom koji utakmice gleda iz lože.

Samo je Andre Villas-Boas skupio manje bodova od Sarrija u prve 24 utakmice, pa bi Talijan mogao doživjeti istu sudbinu kao Portugalac, ali i legendarni Felipe Luiz Scolari. Nisu puno bolje prošli ni Carlo Ancelotti, Jose Mourinho i Antonio Conte u svojim drugim sezonama, iako su u njih ušli s osvojenim naslovom prvaka.

Politika koja je dala rezultate

To je jednostavno takva politika kluba koji radi potpuno suprotno od svih onih koji barem načelno žele svojim trenerima uliti povjerenje strpljenjem. No taj uistinu brutalni model donio je Chelseaju titulu najtrofejnijeg engleskog kluba u posljednjih desetak godina i tu treba tražiti razloge ovakve upornosti Abramovičeve klike.

Zanimljivo, čak su i instant-zamjene Guus Hiddink, Rafa Benitez i Roberto Di Matteo osvajali su FA kup, Europsku ligu pa i Ligu prvaka, čime su na neki način dali za pravo gazdi i njegovim šok-terapijama.

Zasad ništa ne govori da bi ovaj put moglo biti drukčije. Možda je Abramovič zaželio promjenu stila na Stamford Bridgeu, što je početkom sezone i dobio napadačkim nogometom koji je donio Talijan, ali ta je igra posljednjih mjeseci pročitana.

Sarri je sve karte bacio na svog ljubimca iz Napulja Jorginha koji dirigira igrom, ali su treneri striktnim markiranjem veznjaka Chelseaja jednostavno razoružali Bluese. S druge strane, Sarri je najboljeg defanzivca među veznjacima svijeta, Kantea maknuo sa svoje pozicije, a ni guranje Hazarda u sredinu i micanje s njegove pozicije zasad se nije pokazalo dobrim potezom.

Sarri mora imati odgovor na novonastalu situaciju ili je ''bivši''. Došao je Gonzalo Higuain, no spasitelj može biti samo Sarri. Chelsea nije klub koji će stati iz trenera, a Talijan je već počeo javno prozivati igrače što mu nikako ne ide u prilog. I da, osvajanje FA kupa Conteu nije pomoglo.

Nova promjena i novi trofeji, to je uspješna politika ruskog oligarha koji jednostavno ima ''svoj đir''. Sarri bi vrlo brzo mogao spoznati kako je lako ući i ispasti iz njega.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider