Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trpaj!

Hrvatsko golgetersko čudo: Zabio 25 komada u sezoni, igrao za tri selekcije svog kluba i mladu reprezentaciju

Strašan ovosezonski niz Roka Šimića došao je do 25 golova za mladu reprezentaciju i klub, u tekućoj sezoni nastupao je za tri selekcije svog kluba, ima tri minute za Salzburg u austrijskoj Bundesligi i još toliko u Ligi prvaka, preko 1000 u drugoj ligi za Liefering i preko 500 za Salzburg U-19 u LP mladih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikoj golgeterskoj formi i dalje se nalazi Roko Šimić, mladi U21 hrvatski nogometni reprezentativac koji je još jaka karika austrijskog drugoligaša Lieferinga te juniorske momčadi RB Salzburga.

Taj austrijski sastav u polufinalu Lige prvaka mladih pregazio je madridski Atletico s 5-0, na završnom turniru u Nyonu te će u finalu igrati protiv Benfice. Taj je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak (18 sati).

gol expired VIDEO Roko Šimić s dva gola i asistencijom odveo Salzburg u finale Lige prvaka mladih divider

U polufinalnom ogledu Šimić je još jednom ove sezone briljirao te je u prvom poluvremenu bio dvostruki strijelac, a jednom je i asistirao za 3-0 prije odmora, čime je trasiran put RB Salzburgu prema finalu.

Finala se ne igraju, finala...

"Finala se ne igraju, finala se pobjeđuje. Za ulazak u finale nisam samo ja zaslužan, već cijela momčad“, rekao je 18-godišnji Šimić nakon 5-0 protiv Madriđana, sastava koji je ranije u natjecanju izbacio hrvatskog prvaka Hajduk.

gol expired Dario Šimić otkrio koliko je Lokomotiva zaradila na transferu njegovog sina: "Odšteta je izvanredna" divider

Strašan ovosezonski niz pogodaka Roka Šimića tako je samo nastavljen i došao je do brojke od 25 golova. Donedavni napadač Lokomotive ove sezone je zabio 13 pogodaka za Liefering te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige. U Ligi prvaka mladih je dao šest pogodaka, kao i za Hrvatsku U21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

U tekućoj sezoni nastupao je za tri selekcije svog kluba, ima tri minute za Salzburg u austrijskoj Bundesligi i još toliko u Ligi prvaka, preko 1000 u drugoj ligi za Liefering i preko 500 za Salzburg U-19 u LP mladih...

Za mladu repku, juniore Salzburga i Liefering trpa redovito, još čeka pravu priliku i prvi gol za seniore

Prije par mjeseci govorio je za Dnevnik Nove TV

Roko Šimić - 3 VIDEO Roko Šimić: "Želim biti poput Mandžukića, a želja mi je i Serie A" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider