Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Najveća u povijesti kluba

Dario Šimić otkrio koliko je Lokomotiva zaradila na transferu njegovog sina: "Odšteta je izvanredna"

Iza napadača mlade hrvatske reprezentacije je sjajna polusezona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani napadač Roko Šimić ljetos je zamijenio dres Lokomotive s onim austrijskog prvaka RB Salzburga, i to za rekordnu odštetu u povijesti kluba s Kajzerice.

Iako se nagađalo o iznosu većem od 3,5 milijuna eura, koliko je iznos transfer Ive Grbića u madridski Atletico, njegov otac, proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić otkrio je o kolikom se iznosu radi.

"Nitko mu nikad ne može oduzeti milijunski transfer. Roko još nije bio punoljetan kad je donio 30 milijuna kuna u Hrvatsku, i to je velika, velika stvar", rekao je njegov otac u razgovoru za Sportske novosti pa dodao da su imali dvije opcije - Dinamo ili Salzburg.

"Na prvom je mjestu bila želja Lokomotive, ipak klub živi od prodaje igrače, to smo poštivali. Njihova je želja bila da se transfer dogodi, to smo prihvatili jer je odšteta bila izvanredna. To je bila i naša želja, ako ne ode u Dinamo, onda je najbolja opcija bila da ode u Salzburg koji je poznat po razvoju i afirmaciji igrača".

Kaže kako je na sebe preuzeo svu odgovornost za Rokov transfer u Salzburg.

"Na sebe sam preuzeo svu odgovornost, smatrao sam da ću time olakšati Roku daljnje korake u karijeri. Ne pokaže li se dobrom ta odluka, sva će krivnja biti na mene. Nije bilo lako odlučiti se na odlazak, bilo bi kudikamo lakše sve kontrolirati da je ostao u Zagrebu, ali u sportu uvijek treba napraviti iskorak, treba preuzeti odgovornost i sad sam siguran da je odlazak u Austriju bila dobra odluka", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider